in

Катерина Бужинська – Співочий посол України!

   У травні відбувся благодійний тур Заслуженої артистки України Катерини Бужинської для української діаспори в Європі.

Дев’ять країн ЄС побачили шоу-програму під назвою «Україна – це ми»: Болгарія, Угорщина, Австрія, Чехія, Німеччина, Італія, Іспанія, Польща і Україна. Українці та гості, що відвідали концерти назвали шоу справжнім святом української пісні, музики та краси, а співачку – Співочим послом України.

Тур було підготовлено у рекордно короткі терміни – менше ніж за два місяці. Зазвичай такі масштабні міжнародні заходи готуються щонайменше від шести місяців до півтора роки. За тиждень до початку гастролей українські посадовці намагалися заборонити концерти і зірвати тур, це пов’язано із іменем співачки Наталії Бучинської, яка брала участь у концертах Януковича та яку люди охрестили «народною артисткою Антимайдану та ДНР». Пізніше з’ясувалося, що переплутали прізвища із Катериною Бужинською, яка жодного відношення до цих концертів не має.

У сучасній боротьбі за краще майбутнє співачка обрала своєю зброєю засоби мистецтва, бо впевнена, що мова музики та пісні об’єднує нації! Багато пісень артистки присвячені рідній Україні та героїчному минулому. Катерина є берегинею та носієм української пісні. Її пісні є народними хітами, багато людей їх впізнають із перших нот, а творчість вже стала невід’ємною частиною української культури. Важко уявити державне свято, у якому Бужинська не взяла б участь.

Ідея проведення благодійного туру «Українці в Європі» знайшла підтримку у Європейського культурного фонду, який надав значну допомогу ініціатору, організатору та продюсеру проекту, чоловіку Катерини Дімітару Стойчеву.

У столиці ЄС Брюсселі Катерина Бужинська мала офіційну зустріч із представниками європарламенту на тему «Україна – це європейська держава». Катерина обговорила з єврокомісарами співпрацю України та ЄС у сфері культури та мистецтва, про підтримку українців за кордоном та держави зі сторони світової спільноти.

Катерина Бужинська: «У європейських країнах проживають і працюють близько мільйона наших співвітчизників, а скільки їх розкидано по всьому світу? У кожного своя доля, але всіх об’єднує одне — ми Українці! Потрібно об’єднуватися заради єдиної мети, заради майбутнього. В контексті створення проекту закладена ідея і бажання об’єднати всіх своїх громадян і показати, що Україна гідна стати повноправним членом великої європейської родини, членом Європейського союзу, саме під таким гаслом створювався проект. Національна ідея об’єднання полягає не тільки в спілкуванні, але й у родинних стосунках двох культур України та Європи. Краща форма закликати до солідарності та єдності, бути почутими і зрозумілими — це мова мистецтва, культури і музики. Наш благодійний проект спрямований на популяризацію української культури, є унікальним і знайшов широку підтримку світової спільноти».

Спеціально до туру була написана пісня «Європа і Україна», автор музики Ніколо, автор слів донька відомого кутюр’є Михайла Вороніна Лариса. Саме ця пісня презентувалася глядачеві, яку буквально з другого приспіву вже наспівував весь зал:

«…Європа і Украіна – ми разом одна родина!

Співаєм одні пісні – радієм одній весні…»

До творчості приєднався і чоловік співачки Дімітар, який любить український борщ, носить вишиванки та заспівав разом із Катериною українських пісень.

Під час туру окрім проведення концертів, Катерина брала активну участь у заходах нашої діаспори: Центральноєвропейській Регіональній Конференції українських волонтерів та патріотів в Угорщині, відвідала могилу Степана Бандери у Мюнхені, мала офіційні зустрічі-круглі столи із осередками українців, спілкувалася із учнями українських шкіл. Від українців Мілану отримала у подарунок жартівливу пляшку води із назвою «Вода патріотична для кацапів токсична”. Багато подяк та грамот вручено Катерині від Міністерства культури Болгарії, від асоціацій, спільнот та інших об’єднань українців за кордоном.

На фінальному концерті туру співачку очікував сюрприз, який вручила представниця компанії «Артур-Мюзік» Світлана Крохмалюк. Альбом «Як у нас на Україні» був розтиражований і проданий у кількості понад двісті тисяч екземплярів та отримав відзнаку «Золотий диск України 2015».

26 травня за ініціативи голови Львівської обласної ради Петра Колодія та за підтримки голови Львівської обласної державної адміністрації Олега Синютки на сцені Львівського Національного Академічного театру опери та балету ім. Соломії Крушельницької відбувся гала-концерт проекту “Мій тато захищає Україну”!

Катерина Бужинська: «Проект має дуже велике значення і для дітей Героїв, і для усіх нас. Я не могла залишитись осторонь цієї події. З радістю підтримала та від щирого серця і української душі охоче подарувала усім присутнім зі сцени позитив і щастя, а благодійні внески та добровільні пожертви, зібрані в рамках туру «Українці в Європі» офіційно передала трьом родинам на допомогу дітям, батьки яких загинули при виконанні військових обов’язків у зоні АТО».

За розпорядженням Святійшого Патріарха Київського і всієї Руси-України Філарета та за дорученням Митрополита Львівського та Сокальського Димитрія (Рудюка), представником Української Православної Церкви Київського Патріархату Проректором Львівської Православної Богословської Академії, Протоієреєм Михайлом (Сиваком) Катерину Бужинську було нагороджено медаллю «За жертовність та любов до України».

Протоієрей Михайло (Сивак): «Все може рідна земля: нагодувати від своїх багатих і щедрих дарів, напоїти від своїх чистих джерел, зігріти душу теплом. Лише одного вона не може – це захистити себе. Тому священний обов’язок тих, хто їсть її хліб, п’є її животворчу воду, зігрівається теплом – захищати свій край! Ми дякуємо і схиляємо голову перед нашими мужніми воїнами, які зараз на Сході захищають Батьківщину. Та не менше ми дякуємо і тим людям, які зі щирим серцем кожен на своєму місці і в міру своїх можливостей підтримують країну: волонтерам, доброчинцям, громадським організаціям, і загалом, всім людям доброї волі, які творять справи благодійності і милосердя. Церква високо цінує таку працю. Мені сьогодні випала надзвичайна честь від імені Святійшого Патріарха Київського та всієї Руси-України Філарета та з благословення Митрополита Львівського і Сокальського Димитрія нагородити пані Катерину Бужинську за її невтомну благодійну діяльність, за об’єднання наших співвітчизників по усьому світові, за підтримку української армії та захисників Вітчизни, за надану допомогу сім’ям та дітям, батьки яких загинули під час проведення АТО патріаршою медаллю, яка має назву «За жертовність та любов до України». Здоров’я Вам, кріпості та Божого благословення!»

Заклики Катерини одягати вишиванки та приходити із українською символікою були почуті, більшість глядачів підтримали ініціативу та витримали дресс-код. Співвітчизники дякували співачці за концерти та зізнавалися, що давно такого щирого справжнього свята української пісні не бачили, за можливість долучитися до такої знакової події, коли українські митці несуть культуру нашої держави на світову арену!

Катерині та її команді вдалося об’єднати всіх українців та показати, що Україна гідна стати повноправним членом великої європейської родини і членом Європейського союзу, згуртувати представників української діаспори за мир, краще майбутнє та Україну, яка живе у кожному українському серці. Тур пройшов із шаленим успіхом, на кожному концерті зали були переповнені глядачами. Це стало маленькою перемогою, маленьким але впевненим кроком до європейського майбутнього.

По закінченню благодійного туру буде зроблений документальний фільм «Українці в Європі». Справжнє життя, справжні емоції, ексклюзивні коментарі та інтерв’ю наших українців за кордоном. У кожного із них є власна історія, їм є що сказати, чим поділитися, але ми об’єднуємо усіх в єдину велику українську родину і не важливо де ми проживаємо. Проект матиме своє продовження. Згодом співачка відправиться з концертною програмою «Україна – це ми!» іншими країнами Європи, в Канаду та США.

Нагадуємо, раніше Катерина Бужинська разом із своїм чоловіком Дімітаром Стойчевим та за підтримки екс-прем’єр-міністра Болгарії Пламеня Орішарського організували відпочинок для дітей-сиріт Героїв Небесної Сотні у цій країні. На початку року влаштувала концерт для поранених захисників в Ірпінському військовому госпіталі, а для підняття сили українського патріотичного духу та мужності Катерина написала пісню «Ти солдат України», яку присвятила захисникам української землі.

Джерело: Старлайф

_____________________________________

Вам потрібна віза для в’їзду в Італію чи дозвіл на проживання в Італії? Не знаєте звідки почати і що для цього потрібно? Скористайтеся нашим безплатним сервісом он-лайн Migreat: імміграція в Італію або поставте запитання нашим фахівцям з імміграційних справ.

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

В Італії хлопчик дивом вижив після 42 хвилин під водою

Українську поетесу нагороджено на міжнародному конкурсі у Неаполі