in

Л. Новохатько: Традиція стажування українських талановитих співаків в Мілані поновилася

   Завдяки співпраці Міністерства культури України, Посольства Італії та Італійського інституту культури в Україні, а також Академії Театру La Scala, традиція набуття досвіду і підвищення рівня талановитих українських співаків поновилася.

Це підкреслив Міністр культури України Леонід Новохатько під час зустрічі з послом Італії Фабріціо Романо.

«Ще за часів Радянського Союзу ми пам’ятаємо, як у ЗМІ була популярною тема стажування в La Scala. Про це знала кожна доросла людина. Так вийшло, що була пауза і те, що вона закінчилася, це – велика справа», – сказав Новохатько.

Водночас, італійський посол висловив подяку за можливість представляти молодих українських талантів в La Scala. «Пишаюся, що українські студенти потрапили до La Scala. Ми продовжуватимемо нашу роботу, щоб цих молодих виконавців могли оцінити не лише в Україні, але і у всьому світі», – сказав він.

Повний курс навчання у Вищій академії для оперних співаків Театру La Scala триватиме 2 роки. За результатами відбору, Петра Остапенка (баритон) зараховано до Академії Театру La Scala, йому нададуть дворічну стипендію від уряду Італії.

До II туру фінальної частини дійшла також Наталія Усатюк (сопрано), до III туру – Юлія Литвинова.

Випускники Національної музичної академії України ім. Чайковського відзначили, що стажування в La Scala – це великий шанс для подальшої кар’єри, для їх майбутнього імені, а також набуття колосального досвіду і можливість працювати з італійськими педагогами, при цьому вивчаючи мову.

Довідково

В Мілані (Італія) у Театрі «Ла Скала» відбулась фінальна частина відбору до Вищої академії для оперних співаків, що є структурним підрозділом Академії Театру «Ла Скала».

До фінальної частини відбору, яка складалась з трьох турів, були допущені 44 кандидати з Італії та всього світу, в тому числі і три випускники Національної музичної академії України ім.. П.І.Чайковського.

Повний курс навчання у Вищій академії для оперних співаків Театру «Ла Скала» триває 2 роки. На 2013/2015 навчальні роки виділено всього 10 місць. За віком кандидати повинні бути молодші 29 років і мати диплом спеціаліста або магістра.

Ще за радянських часів існувала практика стажування українських оперних співаків у Мілані. Сьогодні завдяки співпраці Міністерства культури України, Посольства Італії та Італійського інституту культури в Україні, а також Академії Театру «Ла Скала» традиція набуття досвіду і підняття професійного рівня українських талановитих співаків відновилась.

http://1tv.com.ua

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Італія – перша в Європі і світі з безпеки продуктів

Як купити житло в Україні…