in

Марія Лещук.Бігти заради пристрасті й України

   Долинянка Марія Лещук посіла 3-е місце категорії “С30” серед жінок марафону Борго Хермада у Террачіна, що поблизу Рима.

У неділю 26 квітня відбувся 42-й  марафон Педаньялонга Борго Хермада у Террачіна, що поблизу Рима. Серед тисяч учасників і спортсменів, які брали участь спортивному та культурному заході була наша краянка Марія Лещук.

Народилася в Долині, Івано франківської області, Марія Лещук  переїхала до Рима близько трьох років тому. Хоча у минулому вона вивчала бухгалтерський облік, захоплення цифрами не стало на перешкоді захопленням спортом. “Я займалася бігом і в Україні, але на зважалася на дистацію, що перевищувала 6 кілометрів. А в Італії, завдяки чоловікові, відкрила нові горизонти.” – розповідає Марія.

Зараз вона є атлеткою спортивної асоціації Вілла де  Санктіс.

Марія брала участь у Римському марафоні, Марафоні Лаго Де Віко, Аппіа RUN5, марафон у Флоренції і багато інших. Завжди користуючись підтримкою чоловіка Массімо, Марія вступає у спортивну боротьбу, високо несучи український прапор, горда свого походження.

“Моїм найкращим результатом є 4.05 годин в марафоні й 1.48 год у півмарафоні. – додає Марія не бажаючи вихвалятися своїми спортивними досягненнями. – Часом вдається виграти у моїй віковій категорії”.

До малих і великих нагород отриманих на змаганнях, цієї неділі додалося 3-е місце в категорії “С30” серед жінок марафону Борго Хермада.

Стаття італійською ТУТ

Маріанна Сороневич

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

На Венеційській бієнале українська мисткиня представить проект «Натовп»

Українців підозрюють у нелегальному перевезенні іракців