in

Рим. Українських іммігранток в Італії заохочують до самоосвіти

Українські іммігрантки на конференції в Римі спільно з представниками місцевої влади шукали шляхи інтеграції українок в італійське суспільство. Захід відбувся 8 березня в рамках зустрічі «Освіта та суспільна формація іммігранток, як крок до інтеграції».

Про це повідомив студент соціальних комунікацій Григоріанського університету міста Рим Тарас Семенюк.

Завдяки освітнім курсам та програмі суспільної інтеграції для іммігрантів, українки зможуть стати повноправними членами італійського суспільства.

Згідно з статистичними даними від Caritas Migrantes за 2009 рік, кількість українських іммігранток в Італії становить 138,318 тис. жінок, а це 79,4 % від загальної кількості українських іммігрантів у Італії. Переважна більшість жінок займаються хатніми роботами або доглядають за літніми людьми.

Як зазначила радник від Східно-Європейського континенту міської ради Риму Тетяна Кузик, через незнання власних прав та свобод українкам важко інтегруватись в італійське суспільство. Це веде до того, що жінка може стати жертвою насильства. Тому громадські організації, які працюють безпосередньо для іммігрантів в Італії, дбають про захист прав та освіту іммігранток.

«Ми переконані, – каже Тетяна Кузик, що освіта дасть нашим жінкам можливість захистити себе, знайти кращу роботу та стати повноправним членом італійського суспільства».

В Італії розвинута широка мережа університетів «online», де кожен охочий має нагоду здобути освіту вдома. Зокрема, під час зустрічі президент online-університету «E-Campus» Антоніо Джованонні представив навчальну програму закладу як одну з можливих альтернатив самоосвіти для іммігранток.

Через великий наплив нелегалів, уряд Італії не в силі запропонувати всім належні умови проживання та побуту. Член міського управління політики праці і формації римської мерії Массімо Змерільйо визнав, що у виконавчій владі Італії, на даний момент панує «політика страху» щодо іммігрантів. «Саме через великий наплив іммігрантів, ми інколи не знаємо як діяти. Але політика відкритості, освітнього виховання, культурного обміну дозволить швидше декодифікувати проблеми, які є між італійським суспільством та іммігрантами», – сказав Массімо Змерільйо.

На завершення конференції, український модельєр Наталія Кізман представила свою колекцію вечірніх суконь. Наталія Кізман проживає в Італії 10 років. Вона зазначила, що колекцією вечірніх суконь вона хотіла зробити жінку-іммігрантку свобідною та вишуканою. «Незважаючи на рутину та важку працю, з чим українки зустрічаються кожного дня, я хотіла пригадати, що жінка – це, перш за все, краса та елегантність. Цього вона ніколи не втратить», – сказала Наталія Кізман.

 

http://zik.com.ua

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

На місцевих виборах у Мілані передбачається низька явка іноземців

МЗС: подвійного громадянства в Україні не буде