in

Рівноправ’я жінок в Італії

27 листопада 2011 у відділенні профспілки ACLI у Варезе відбулася зустріч жунок-іммігранток, щоб обсудити тему рівноправ’я.

ФОТОГАЛЕРЕЯ

По дружньому тепло пройшла зустріч представниць численних народів світу, що живуть і працюють у провінції Варезе. Кожна із них принесла з собою примірник Конституції країни походження. Для порівняння були зачитані відповідні статті, що декларують  рівність, в основних законах  держав.

 

Жінки поділилися власним життєвим досвідом, про те, як Конституційні закони реалізуються у повсякденному житті, розповіли про свої проблеми, намітили плани і програми для подальших спільних дій.

Тема, що була винесена на обговорення не залишила байдужою жодну жінку, бо саме дослідження законодавчої бази, знання про свої обов’язки та права у суспільстві, де ми живемо і працюємо забезпечує нам рівність.

Повсякденно у засобах масової інформації констатуються факти про насильницькі дії над жінками. Навіть у  наш час вони стають жертвами работоргівлі, дискримінації на роботі, неналежного потрактування їхньої ролі в сім’ях. Марні зусилля лементуватися, коли прикрі випадки, що не сумістимі з чинними законами, вже трапляються. Щоб запобігти цьому необхідно інформувати жінок про  права, що забезпечують їм можливість захистити себе на законодавчому рівні. А коли позаправні дії усеж мають місце, підтримати жінок у їхньому бажанні оприлюднити факти. Повернути їм впевненість, що насильство над ними це не їхній сором, це їхня біда. І розголосивши злочинців вони врятують інших представниць жіночої статі, а собі повернуть честь і впевненість.

Рік 2011, що наближається до свого завершення, означений двома видатними датами у житті італійського і українського народів – 150-річчя об’єднання Італії, та 20-річчя з Дня проголошення Незалежності України. На вшанування цих двох поважних дат учасники зустрічі «La costituzione: donne a confrontо» переглянули фільм «Кольори державності», а також була розгорнута пересувна виставка розпису по шовку.
Зустрічі, ініційовані волонтерами різних національностей, що працюють в ACLI міста Варезе надають жінкам можливість здобувати необхідні знання про закони, обмінюватися досвідом, вислювитися і  розкриватися у дружньому колі.


Марія Гайдай,

волонтер ACLI, Варезе

La costituzione: donne a confronto.


27 novembre 2011 alla sede provinciale ACLI di Varese se ne svolto secondo incontro delle donne immigrati in Italia. Il tema di dibattito feminile – la parita.

Lettura dell’ articolo: Tutti I cittadini hanno pari dignita’ cociale e sono uguali davanti alla legge, senza distinzione di sesso, di razza, di lingua, di religion, di opinion politiche, di condizioni personali e sociali. E’ compito della Repubblica rimuovere gli ostacoli di ordine economico e sociale, che limitando di fatto la liberta’ e l’eguaglianza dei cittadini, impediscono il pieno sviluppo della persona umana e l’effettiva partecipazione di tutti I lavaratori all’organizzazione politica, economica e sociale dell Paese.

Maria Hayday

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Єврокомісія виділила Україні 105 млн євро на впроваження реформ

Рівноправ’я жінок в Італії. Зустріч жінок-іммігранток у Варезе (ФОТО)