in

Тисячі українців у Римі вимагали припинення російської агресії в Україні

 

У неділю, 28 лютого у Римі відбулася українська національна хода приурочена до другої роковини російської агресії в Україні. У ній взяли участь представники української діаспори, представники УГКЦ та дипломатичного корпусу Посольства України в Італії та при Святому Пристолі.

Дощова погода та заборона трафіку містом приватних автівок, не завадила українцям прийти на площу поряд базиліки Санта Марія Маджоре у столиці Італії із антивоєнними гаслами та українською символікою.

Метою мітингу та ходи було нагадати Європі про війну в Україні та спонукати до активних економічних та політичних дій, спрямованих на припинення кровопролиття.

Молебень за Україну, поминання жертв Небесної сотні і війни на Донбасі, а далі кілька тисяч українців та італійців пройшли центральними вулицями столиці Італії. До римських українців приєдналися краяни, що приїхали із інших міст, зокрема Регіону Марки, острову Сардинія, Мілану та околиць, тощо.

Учасники закликали італійського уряду зберегти та посилити економічні санкції проти Росії та вимагали від італійських політиків, через дипломатичні канали, змусити російський уряд дотримуватись норм міжнародного права і зупинити агресію в Україні.

Згадували у Римі й про політичних в’язнів, які сьогодні сидять у тюрмах в Росії — Надію Савченко, Олега Сєнцов, Олександар Кольченко.  Мітингувальники просили допомогти у їх звільненні.

Подібні мирні маніфестації відбулися вінших країнах Євросоюзу.

_________________________________________________

Більше новин:

 

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Українці просять Папу не зраджувати їх

Роботодавці зобов’язані видати сертифікат про зарплату домашніх працівників, доглядальниць і нянь