in

Українка дивує римлян своїми тортами

   Спочатку Вікторія почала випікати солодощі для друзів та рідних, а тоді вирішила рішучіше втілювати в життя свої мрії – історія солодкої самореалізації українки в Італії.

ФОТОГАЛЕРЕЯ

Вікторія  закінчила Київський вуз за спеціальністю психолога і 10 років тому переїхала до Італії разом зі своїм чоловіком. Перші роки займалась різними доступними роботами. А біля п’яти років тому, коли донечці виповнювався рік, Вікторія запланувала  спекти особливий торт. З того все і почалося. Було перечитано велику кількість літератури по кондитерській справі, куплені спеціальні інструменти,  поставлено експерименти і проведено проби.

«Я почала шукати ідеї рецептів та прикрас  торта в інтернеті. Він вдався красивим та смачним, хоча й був трішки товстеньким і кривеньким, – з посмішкою згадує жінка, – але саме тоді в мене виникло не просто захоплення, а справжня пристрасть до випічки і декорування тортів. Бажання навчитися, спробувати новий рецепт переслідувало мене повсюди».


Спочатку Вікторія почала випікати солодощі для друзів та рідних, а тоді вирішила рішучіше втілювати в життя свої мрії. Спочатку пішла на кондитерські курси (пастічерії), працювала деякий час у кондитерських на Україні, далі почала шукати роботу в улюбленій сфері. Проте це виявилось не так просто.

«Потенційним роботодавцям подобались мої роботи, але вони хотіли спеціальної освіти  та серйознішого досвіду роботи», – зізнається жінка. Проте вона вирішила не здаватися і почала самостійно випікати солодощі на замовлення. Асортимент різноманітний  – начинки для тортів і капкейків на будь-який колір і смак, французькі макаруни,  кейк –попс, печиво, декороване вручну, цукрові фігурки.  Клієнти залишались задоволеними неймовірними формами та смаками, почав працювати принцип «сарафанного радіо»: одні переказували іншим. Так з’явилось по кілька серйозних замовлень щотижня.


«Я дуже люблю працювати з цукром-мастикою, робити різні фігурки, квіти. Часто отримую замовлення на дитячі свята, а тут великий простір для фантазії: можна ляльку виліпити, можна кораблик. Інколи виготовлення весільних чи іменинних тортів займає по кілька днів – втілити в життя ідеї  замовника виявляється справжнім випробуванням».

Вона розповідає, що ще ніколи не траплялося форс-мажорів, і торти завжди вдавалися такими, як задумано: «Я настільки ретельно готуюсь, що неприємностей зі мною не стається: спочатку довго і прискіпливо працюю над ідеєю, розпитую, що любить і чим захоплюється іменинник, потім підбираю інгредієнти, начинку. Ще одна моя перевага: я використовую тільки продукти  високої якості, вершкове масло, хороший шоколад. Це дуже важливо для доброго смаку. Також завжди йду назустріч клієнтам, намагаюсь виконати їхні задумки».
Крім того, в порівнянні з кондитерськими, ціни на продукцію Вікторії вдвічі менші.

«Я  розумію, що кондитерські платять за оренду і так далі, вони не можуть собі дозволити знижувати ціни. А я можу. Взагалі мрію про власну лабораторію, а таку, де можна експериментувати і створювати щодня щось неповторне. І я вже працюю в цьому напрямку», – з гордістю заявляє Вікторія.

Маріанна СОРОНЕВИЧ

_______________________________________________

ІНШІ СТАТТІ, ЯКІ МОЖУТЬ ВАС ЗАЦІКАВИТИ:

 

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

У прикарпатської заробітчанки друзі викрали з дому сейф з грошима

Українка дивує римлян своїми тортами (ФОТО)