in

Українка очолила знаменитий оперний театр в Болонії

Заменитий оперний театр в Болонії Teatro Comunale Bologna (Муніціпальний театр у Болоньї) запросив львів’янку Оксану Линів на посаду музичної директорки та головної диригентки.

Про це йдеться на сторінці театру у Facebook. Оксана Линів має стати музичною директоркою театру з січня 2022 року.

Оксана Линів уже виступала у Муніціпальному театрі Болоньї минулого березня. Через карантин глядачів у залі не було.

Читайте також: Українці в Італії планують підтримати Україну на Євробаченні-2022

Муніципальний оперний театр в Болонії (Teatro Comunale di Bologna) – оперний театр у Болоньї (Італія), один з найважливіших в країні. Театр було відкрито 14 травня 1763 року. Тоді він називався Новий публічний театр (Nuovo Teatro Pubblico).

Саме тут відбулись перші в Італії постановки опер Ріхарда Вагнера, зокрема «Летючий Голландець», «Тангойзер», «Трістан та Ізольда», «Лоенгрін» та «Парсіфаль». У Болоньї навчались українські композитори Максим Березовський та Дмитро Бортнянський.

Читайте також: У римській опері вперше виступила українська диригентка Оксана Линів

43-річна Оксана Линів –українська диригентка. Вона є першою жінкою на посаді головного диригента Опери та філармонійного оркестру в місті Ґрац (Австрія).

Линів є засновницею та художньою керівницею фестивалю LvivMozArt, засновницею та головною диригенткою Молодіжного симфонічного оркестру України/YsOU.

Також Оксана Линів стала першою жінкою-диригенткою найпрестижнішого оперного фестивалю світу у німецькому Байройті за 145 років його існування

Вона диригувала новою постановкою «Летючого Голландця» на відкритті фестивалю 2021 року.

Ми хотіли б залишатися із вами у контакті. Запрошуємо приєднатися до групи  у Facebook Українська газета – видання для українців в Італії

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 4 Середній: 4.8]

Консульства України в Італії повідомили про додаткові вихідні у жовтні

В Україні у «швидкій» помер італієць, якого відмовились приймати дві лікарні