in

Українська школа “Пресвята Родина” у Помпеях запрошує на навчання

“Пресвята Родина” – це справжня шкільна родина, яка єднає однодумців, патріотів нашої держави.

Умови навчання у школі

Українська суботньо-недільна школа “Пресвята Родина” діє при Церковній громаді УГКЦ Різдва Пресвятої Богородиці у місті Помпеї з вересня 2014.

Навчання проводиться за програмою Міністерства освіти та науки України. В кінці навчального року учні перевідних класів отримують табелі державного зразка, учні 9 класу отримують свідоцтво про базову загальну середню освіту.

Також школа має підготовчу групу для дітей дошкільного віку.

У школі працює 11 викладачів з вищою освітою.

Учні “Пресвятої Родини” мають можливість не тільки отримувати хороші знання, але й збагачуватися християнською вірою, пізнавати традиції та звичаї нашого народу, розвивати свої таланти у танцювальному, театральному, вокальному гуртках, а також досконаліше вивчати англійську мову.
Школа також надає можливість відвідувати окремі предмети ( без річної атестації).

Робота в час пандемії

За півтора року пандемії нам довелося підлаштовуватися до нових умов, удосконалювати свої знання з інформатики, деколи й з психології, оскільки панічний стах перед вірусом був у всіх: у дітей, батьків та й у вчителів також.

Але завдяки любові до Бога, до рідної землі, завдяки ентузіазму вчителів, їхній відданості справі, якою займаються на чужині, завдяки нашому капелану о. Ігорю Стусу, ми подолали тривогу і страх і чудово справилися з підсумковою атестацією.

Навчальний рік 2020-2021

26 вересня 2021 року у школі відзначатиме свято Першого Дзвоника.

Після Архиєрейської літургії, яку очолить Екзарх для українців в Італії владика Діонісій Ляхович, відбудуться урочистості з участю високопоставлених осіб, зокрема Генерального консула України в Неаполі М. В. Коваленка.

Цей рік для нас є особливо емоційним, адже, крім нових членів нашої родини – першокласників, вперше матимемо випускників 9 кл. Одним словом, нас чекає цікавий, насичений і відповідальний навчальний рік!

Контактні дані української школи у Помпеях

Керівник – о.Ігор Стус +393891480774
Директор
Сарамага Зоряна +393358290509
Завуч -Бульбак Наталія +393889716238
Електронна адреса: saramahazoryana76@gmail.com
Адреса: Bartolo longo 1, Pompei, Italy, 80045
https://maps.app.goo.gl/yskw7S32m1bsAENY8

Українська школа у Помпеях у ФБ

Зоряна Сарамаха

Повний список українських шкіл і гуртків в Італії знайдете тут

Ми хотіли б залишатися із вами у контакті. Запрошуємо приєднатися до групи  у Facebook Українська газета – видання для українців в Італії

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 4 Середній: 5]

«Провал» легалізації в Італії. За рік розглянуто лише 34% заяв

Українська школа “Сонячні промінці” у Тревізо запрошує на навчання