in

Українці молилися з Патріархом Венеції

У Венеції, у стародавній церкві св.Ніколо 28 лютого 2010 відбулась незвичайна подія. Вперше Патріарх Венеції Кардинал Анжело Скола зустрівся з українською громадою.

 

Перед початком Служби Божої Патріарх розмовляв із венеціанськими українцями, зупинився на актуальних проблемах імміграційного процесу та ролі церкви в духовному житті людини. Він підкреслив великий внесок українських працівників в економічний розвиток провінції.
На зустріч із Патріархом прийшли українці, які працюють на заводах і фабриках, в готелях і ресторанах, піцеріях та барах, в приватних фірмах та підприємствах, в магазинах і в порту, в різних кооперативах та сільському господарстві. Вони доглядають старих та хворих людей у лікарнях і вдома, у будинках престарілих та реабілітаційних центрах. Діти, які емігрували разом із батьками, а зараз навчаються в школах, ліцеях та університетах. Всі вони – заробітчани «четвертої хвилі», які вже давно зробили український прорив у Європу та інтегрувалися в італійське суспільство.

Вони – матеріально утримують свої родини та близьких в Україні, вчать дітей, будують квартири та будинки, інвестують у приватні підприємства, тощо… Це наші маленькі діти, що народилися вже тут в українських сім’ях чи від змішаних шлюбів.

На зустріч прийшли представники громадських організацій, а саме: громадської правозахисної організації «Оберіг» та культурної асоціації «Л‘Україна» з Венеції.

Із уст Патріарха прозвучала молитва за українських іммігрантів та за українську громаду Венеції. Кардинал Скола поблагословив усіх відсутніх українців.

Парох греко-католицької церкви о. Олексій Саранчук подякував Патріархові за зустріч, розповів про громаду греко-католицької церкви, подарував на згадку книгу про Україну. А учасниця церковного хору Надія Лонцута принесла на вишитому рушнику наш український хліб-сіль. Сподобався Патріархові смак нашого короваю, спеченого умілими українськими руками з древнього українського хліборобського роду.

На висоті великого духовного піднесення розпочалася Свята Літургія, яку урочисто відправив о. Олексій Саранчук. Слова молитви та спів церковного хору під керівництвом Надії Виприк духовно об’ єднали українську громаду у стародавній Венеції. Боже, нам єдності дай!…

Ігор Федорків – президент  культурної  асоціації «Л ‘Україна» (Венеція), зав.сектором громадян іноземців провінційної профспілки UIL FPL, віцепрезидент CooDI Venezia

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Прощавай Володя…

Поліція конфіскувала 250 кг контрабандних українських цигарок