in

Українці на карнавалі у Варезе

Два роки поспіль українці у Варезе, об’єднані культурною асоціацією «Анна-Софія», беруть участь у яскравому костюмованому святі.

Традиційні карнавальні дійства щорічно відбуваються по різних італійських містах. Два роки поспіль наші краяни у Варезе, об’єднані культурною асоціацією «Анна-Софія», беруть участь у цьому яскравому костюмованому святі.

Вперше пройшли вони містом в минулому році. На українському возі, прибраному соняшниками, було відтворено інтер’єр традиційної хати. Одягнені в народні костюми, українські учасники уособлювали гоголівських героїв Вечорів на хуторі поблизу Деканьки: Оксану, коваля Вакулу, любителя вареників –  Пацюка, та ін. і виступили з інсценізацію народної міфології.

У цьому році, через обставини, довелося змінити початковий план організаторів. Використовуючи костюми, виготовлені для попередніх виступів, восьмеро членів асоціації стали героями Тисячі і однієї ночі. Для участі в дійстві за власні кошти вони винайняли карнавальний віз та розважали глядачів імпровізованими східними танцями. Асоціація «Анна-Софія» ще молода і не має великих фінансових можливостей, тому вибір сценки базувався на наявності костюмів.

“Участь українців у міському карнавалі привертає увагу до існування нашої громади та створює їй позитивний імідж”. – Вважає Галина Біжик, голова асоціації «Анна-Софія». Вона подякувала за підтримку усім учасниками та висловила сподівання, що в наступному році їх буде значно більше.

Маріанна СОРОНЕВИЧ

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Доглядальниці та домашні працівники: слід сплатити контрибути за січень-березень

Заробітчанський капітал