in

Християнський світ очікує відкриття української ялинки у Ватикані

Як уже повідомлялося, цьогоріч у Ватикані вперше встановлено різдвяну ялинку з України. (Інформація про український дарунок Святому Престолу набуде ще більшого розголосу, адже про це згадуватимуть коментатори з різних країн під час богослужінь у надвечір’я Різдва Христового та на саме свято, що транслюватимуться з Апостольської столиці).

Велика ялинка на площі святого Петра прибула із Закарпаття, а сорок три менші, що прикрасять Ватиканський палац, — зі Львівщини. З нових подробиць про подію — іграшки теж від українських виробників.

— Ми працювали усі разом: обл- і міськради, наш університет, обласне управління лісового господарства (воно дуже відповідально підійшло до відбору дерев та їхнього «пакування»), спонсори, — говорить проректор з адміністрації та розвитку Українського Католицького Університету Мирослав СЕНИК. (УКУ, власне, відповідав за реалізацію, що називається, львівської частини «проекту». — Ред.). Щасливі, що цьогоріч католицьке Різдво буде з українським колоритом. Так, дві тисячі скляних і понад двісті дерев’яних іграшок — з нашими національними орнаментами.

У відкритті різдвяної ялинки, що відбудеться 16 грудня, як зазначає RISU (Релігійно-інформаційна служба України), візьмуть участь не тільки єпископи католицьких церков України латинського та візантійського обрядів, а й представники Української православної церкви. Таку домовленість було досягнуто під час зустрічі глави УГКЦ Блаженнійшого Святослава (Шевчука) з представником Блаженнійшого Володимира (Сабодана) — архієпископом Олександром (Драбинком), керівником відділу зовнішніх зв’язків УПЦ. Гостями урочистостей стануть Львівська чоловіча капела «Дударик» та львівські звіздарі. А також багато українців з «нової» діаспори в Італії і, звісно, паломників звідусіль.

Джерело: «День»

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Бродячий кіт з Італії отримав у спадок 10 мільйонів євро

Італія обкладе податком нерухомість імігрантів