in

Прикраси Тетяни Батько зроблять чарівною кожну україночку

Українська майстриня у Римі радує світ своїми аксесуарами для волосся ручної роботи.

Тетяна Батько приїхала в Рим  із Києва менше року тому, до свого чоловіка, який працює в Італії уже давно. Виховує синочка та виготовляє чудові прикраси.

Тканина, штучні квіти, кристали, чеський бісер, мереживо, різноманітний декор, стрічки, у руках дизайнера аксесуарів перетворюються у прикраси для волосся – віночки, обручі, гребні, заколки, шпильки, пов’язки для волосся, які із задоволенням носять і носять, і дорослі й діти. А наречена із її виробами є чарівною по-особливому.

 «Виготовленням прикрас я займалася ще в Україні, там мала постійних замовників. Я дуже люблю речі, зроблені руками, а особливо прикраси для волосся. Якось спробувала зробити такі прикраси сама. Так, крок за кроком, шляхом “спроб і помилок”, почали з’являтися перші роботи» – розповідає Тетяна Батько.

Спочатку жінка творила для себе, родичів, подруг та знайомих, а потом коло прихильників збільшився і вона почала робити прикраси на замовлення.

По приїзду в Італію, після першого періоду «акліматизації»,  вирішила повернутися до улюбленої справи, сподівалась що і в Європі знайдуться красуні, яким  її прикраси будуть до душі. Майстриня створила сторінки в соціальних мережах, опублікувала оголошення на деяких сайтах. Зацікавлені не забарилися.

Квіти, перлини, ягоди, кристали, бісер, закріплені на гребінці чи обручі, створюють композиції що вражають своєю реалістичністю і є до лиця кожній панянці. ЇЇ вироби презентували Україну на виставці “Un mondo per amico” у Римі. Також Тетяна приймала участь у Fashion Marine Festival в місті Гротамаре.

 «Кожна жінка хоче виглядати привабливо. Для цього, на мою думку,  достатньо лише підкреслювати свої природні якості. А прикраси допоможуть виглядати неперевершено та елегантно. Тому сфера моди і аксесуарів є популярною завжди» – коментує майстриня.

Основна робота Тетяни – бути мамою: «Я маю синочка, якому рік та сім місяців. Всю увагу приділяю йому, а коли є вільний час, то створюю прикраси. Також вивчаю італійську мову».

Тетяна хоче розробити власний сайт, де представлятиме свої роботи. Їй завжди приємно бачити задоволених клієнтів. «Мої роботи, дарують мені почуття самореалізації. Творчість допомагає відпочивати від буденності. Те, що своїм трудом, своєю фантазією є можливість заробляти гроші, також дуже важливо» – ділиться вона.

«Хочу побажати всім людям, не мати страху та займатися своїми улюбленими справами! Величезного всім натхнення та терпіння! Також мирного неба над головою, взаємоповаги один до одного, здоров’я. Як би це банально не звучало, але без здоров’я та сил – людина не може нічого принести в це життя” – звертається Тетяна Батько до читачів «Української газети».

Маріанна СОРОНЕВИЧ

 

____________________________________

ІНШІ СТАТТІ, ЯКІ МОЖУТЬ ВАС ЗАЦІКАВИТИ:

 

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Українці в Італії молилися до Святого Антонія в Падові

Розбився черговий автобус із заробітчанами, які їхали в Італію. Є жертви