in

32-річна українка покінчила із життям у відділку поліції

32-річна українка покінчила із життям у відділку поліції Трієсте. Звинувачення у неправомірному затриманні та ненавмисному убивстві висувають проти голови імміграційного відділення.

Галина Дячук щойно відбула 10 місячний термін позбавлення волі за сприяння нелегальній імміграції. Вона допомагала приїзду в Італію громадянам Курдистану. 14 квітня на порозі в’язниці її знову заарештували. Після трьох днів у камері попереднього затримання українка повісилася на шнурку від одягу. – Повідомляє інформаційна агенція Adnkronos.

Прокуратура Трієсте відкрила справу для з’ясування обставин самогубства, адже воно викликає багато підозр. На основі автопсії доведено, що смерть наступила після 40-ка хвилинної агонії, під час якої жінці не було надано жодної допомоги. Також піддається сумніву легальність її затримання після виходу із в’язниці. Поліція виправдовує його необхідністю переведення жінки у CIE (Центр ідентифікації та депортації). Згідно із позицією прокуратури українка повинна була очікувати депортацію, перебуваючи на волі.

Випадок привернув увагу італійського суспільства. 16 травня перед поліцейським відділенням пройшов мітинг за встановлення справедливості та ясності у справі. «Ми протестуємо щоб отримати конкретні відповіді на конкретні питанні, та вимагаємо зняття із посади Карла Баффі, директора відділу імміграції квестури Трієсте. – Пишуть організатори акції. – Жодна людина не є нелегальною. Слід домагатися викорінення дискримінації».
Проти Баффі висунуто звинувачення у неправомірному арешті та ненавмисному убивстві, також він підозрюється у расизмі. Під час обшуку у нього було знайдено антисемітські та фашиські матеріали. Мікеле Далла Коста, голова прокуратури що займається справою, у інтерв’ю інформаційній агенції Adnkronos заявив: «У цій справі увага звинувачення зосереджена більше ніж на одній людині…». А це означає що у Баффі не єдиний винуватець смерті Галини.

Невідомою залишається причина цього самогубства із багатьма невідомими. Слідство триває.

 

Маріанна Сороневич

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Як святкують Паску українці в Італії (ВІДЕО)

Завдяки Українській газеті знайдено Людмилу Бокій