in

Нелегалів в Італії стали перевозити шикарними яхтами

Нелегальні мігранти віднедавна прибувають до Італії не на іржавих катерах чи гумових човнах, а на шикарних яхтах. Керує цим східноєвропейська мафія, серед членів якої є й українці.

Понад 200 осіб висадились цими днями на береги південноіталійського регіону Калабрія. Новиною є те, що тепер контрабандою часто займається мафія зі Східної Європи. Так, на початку тижня затриманий молодий росіянин, який підозрюється у тому, що доправив за допомогою розкішної яхти 122 особи з Афганістану, Іраку та Сирії. Майже одночасно з ним були заарештовані двоє українців за переправлення до міста Кротоне 20 осіб на власному парусному човні.

Деякі оглядачі бачать тенденцію в тому, що нелегалів тепер привозять не тільки на величезних гумових човнах, але й на шикарних яхтах. Злочинці використовують люксові транспорті засоби, адже вони не привертають увагу, оскільки у сезон відпусток так багато яхт причалюють та відчалюють у курортних місцевостях.

Порушників важко піймати

Контрабанда набуває дедалі більш ускладнених схем, а хабарі за перевезення зросли до трьох-п’яти тисяч євро, розповідають слідчі. За зніми словами, порушників стає дедалі важче впіймати.

„Перемитництво у Середземному морі міняє маршрути та господарів, але продовжується”, – каже мер местечка Ріаче Доменіко Лукано. У Ріаче знаходиться центр тимчасового перебування, й мер зазначив, що його місто готове прийняти й нових неборак. Адже це часто особи у відчаї від війни та злиднів у країні походження. Навіть якщо вони прибувають на люксових яхтах.

За минулий рік до італійських берегів пристали три з половиною тисячі нелегальних мігрантів.

 

 

Німецька хвиля

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Захист від домашнього насильства

Мер оштрафує матюкальника на 200 євро