in

В Україні зросла кількість постраждалих від торгівлі людьми в 2010 р

Міжнародна організація з міграції (МОМ) констатує збільшення в Україні кількості постраждалих від торгівлі людьми в 2010 р. Про це повідомив заступник глави представництва МОМ в Україні Ан Нгуєн, передає радіо “Свобода”.

“За дев’ять місяців цього року 827 постраждалих від торгівлі людьми звернулися за допомогою в представництво МОМ в Україні, що більше, ніж за 2009 р.”, – сказав представник МОМ.

За його словами, таке зростання пов’язане з економічною рецесією, оскільки більшість постраждалих після втрати роботи вимушена їхати на заробітки за кордон. А.Нгуєн підкреслив, що особливо зросла експлуатація людей в економічному і сільськогосподарському секторі на відміну від примусової сексуальної експлуатації. Крім того, за його словами, чоловікам важче звертатися за допомогою і важче усвідомити, що їх не просто обдурили, а вони постраждали від транснаціонального злочину.

Нагадаємо, 14 листопада ц.р. Президент України Віктор Янукович підписав закон № 2530-V “Про ратифікацію Конвенції Ради Європи про заходи з протидії торгівлі людьми”.

Конвенція застосовується до всіх форм торгівлі людьми, незалежно від того, національними або транснаціональними вони є, пов’язані чи не пов’язані вони з організованою злочинністю.

Згідно конвенції, “торгівля людьми” означає наймання, перевезення, передачу, приховування або отримання людей шляхом загрози або застосування сили або інших форм примушення, насильницького викрадання, шахрайства, обману, зловживання владою або безпорадним станом або наданням або отриманням плати або вигоди для досягнення згоди особи, що має владу над іншою особою, для експлуатації. Експлуатація включає, принаймні, експлуатацію проституції інших осіб або інші форми сексуальної експлуатації, примусову працю або послуги, рабство або подібну рабству практику, поневолення або витягання органів.

Джерело

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Італія знову занурилася у сміттєву кризу

Італія потерпає від повеней та зсувів: є жертви