in

Українці в Італії вшанували матерів

Українська греко-католицька церква та товариство «Свята Софія» вдесяте запросили українців із усієї Італії разом відзначити День матері у Римі.

 

Зранку 8 травня групи українців із різних регіонів Італії, які прибули на святкування, мали змогу здійснити екскурсії визначними місцями столиці Італії та українськими осередками Риму. Зокрема криптою собору Св. Софії, ознайомитися із музеєм патріарха Йосипа Сліпого.

На майдані перед базилікою Свята Софія, відбувся концерт, за участі місцевих колективів із різних міст Італії.

Цього ж дня, близько десятої години, розпочалися нічні чування. Українці об’єдналися у молитві, розмовах у групах, перегляді телефільмів та нічній варті. Духовні заходи тривали аж до ранку наступного дня і завершилися Архиєрейською Святою Літургією за участі Преосвященного Владики Діонісія (Ляховича), ЧСВВ, Апостольського Візитатора для українців Італії Іспанії.

Тетяна Кузик, делегат мера міста Риму у питаннях інтеграції, вручила пам’ятні відзнаки представникам української Греко-католицької церкви за постійне піклування про українських іммігрантів. За вагомий внесок у розвиток українського музичного мистецтва на Апеннінах, за активну творчу діяльність, зокрема започаткування святкувань Дня матері у Римі, було відзначено вокально-інструментальний гурт “Єдині”.


9 травня матерів величали на Концертно-мистецькій програмі відомих виконавців з України. Кількатисячна аудиторія підспівувала і танцювала разом із народним артистом України Степаном Гігою, популярним молодіжним гуртом «Мері», братами Дмитром та Назарієм Яремчуками, заслуженою артисткою України Іриною Лончиною та лауреатом міжнародних конкурсів Анжелою Вербицькою.

Захоплююча шоу-програма, пісні та гумор, танці та розваги забезпечили усім присутнім відчуття єднання, чудовий відпочинок та хороший настрій.

Маріанна Сороневич

Фото: Михайло Думінський, www.leleky.org

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Запрошуємо на музичне шоу в Неаполі “Як у нас на Україні”

Дозвіл на проживання в Італії для підприємницької діяльності в Італії