in

Тридцять очків щоб жити в Італії

Мароні та Сакконі: «Запроваджується угода по інтеграції в суспільство». Від іноземців вимагається знання італійської мови та дотримання ряду привил. Порушникам загрожує видворення з країни

Колекція  із тридцяти очків, яка збільшуватиметься чи зменшуватиметься в залежності від того, чи володіє іноземець італійською мовою, чи його діти ходять до школи, чи знає він принципи Конституції та ін. Каратимуться ті, хто сходитиме із «рівної дороги», порушуючи закон. Іммігранти які не назбирають достатньої кількості очків будуть депортовані.

Нова система дозволів на проживання із очками базується на так званій «угоді по інтеграції». Закон безпеки передбачає, що кожен іноземець, під час подачі запиту на отримання пермессо, повинен підписати документ, яким засвідчує свою готовність досягнути певного рівня інтеграції протягом часу дії дозволу на проживання.

Таке революційне нововведення було анонсоване на початку лютого міністром внутрішніх справ Роберто Мароні та міністром праці Мауріціо Сакконі (на фото). Після цього не було поширено жодної додаткової інформації щодо термінів його запровадження у дію. Зараз іде розробка макету документу, тож щоб дізнатися у чому саме полягатиме угода між іноземцем та Італією слід зачекати його затвердження.

«В угоді – повідомив Мароні – будуть визначені конкретні об’єктиви, яких іммігрант повинен досягти протягом дії пермессо, тобто за два роки. Пізніше відділ імміграції оцінить отримані результати: якщо рішення буде позитивним, дозвіл на проживання продовжуватимуть, у зворотному випадку іноземець буде видворений із країни».

Мауріціо Сакконі  додає: «Імміграційна угоді загострює усвідомлення особою, яка бажає отримати дозвіл на проживання, її прав та обов’язків. Це, зокрема володіння італійською, реєстрація у Національній медичній службі, освіта дітей, та відповідність житла санітарно-гігієнічним нормам».

Лівія Турко, політик Демократичної партії критикує ці нововведення: «Таким чином будуть поставлені перепони інтеграції, та сприятиметься нелегальному стану іноземців. Для того, щоб отримати дозвіл на проживання в Італії потрібно чекати більше року. Крім того, слід враховувати, що курси італійської мови здебільшого проводяться релігійними, а не державними структурами. Перед тим, як імітувати інші європейські країни, що користуються подібною системою дозволів на проживання, слід пришвидшити терміни видачі пермессо, та почати проведення мовних лекцій у громадських школах».

Ельвіо ПАСКА,
переклад Маріанни Сороневич

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Італія екстрадувала в Україну вінничанина

Дві італійські історії. Без повернення…