in

Як діяти у разі нещасного випадку на роботі в Італії?

Я працюю за контрактом підлеглого робітника у будівельній організації. Зі мною стався нещасний випадок на робочому місці, проте роботодавець вважає, шкоду здоров’ю незначною, тому не радить заявляти про це до відповідних організацій.

В усіх випадках, коли фізичному чи психічному здоров’ю працівника нанесено шкоду які не дозволяють йому продовжувати робочу діяльність на довгий чи короткий період під час здійснення робочих обов’язків, слід негайно звернутися до лікаря, який засвідчить нещастя.

Inail (Національний інститут захисту від нещасних випадків на роботі) за потреби, надає працівникам економічну та усю медичну підтримку. Нагадуємо, що такий захист забезпечений усім робітникам, навіть тим, що не були застрахованими роботодавцем.

У разі нещасного випадку потрібно не зволікаючи повідомити про це роботодавця, та негайно звернутися до пункту невідкладної допомоги, або лікуючого лікаря. Медикам слід пояснити обставини справи. Вам видадуть два примірники сертифікату про стан здоров’я. Якщо лікар призначить вам кілька днів звільнення від роботи, одну із копрій сертифікату слід подати роботодавцю, а іншу – зберігати у себе.

Якщо медик вважатиме за потрібне госпіталізувати постраждалого, інформування роботодавця буде забезпечено лікарнею.

У випадку, якщо працівник не зможе приступити до виконання робочих обов’язків протягом трьох днів, роботодавець повинен повідомити про це Іnal, надіславши протягом двох днів копію медичного сертифікату та заповнивши спеціальний бланк ”denuncia di infortunio”.

Заяву про нещасний випадок на роботі можна подати через Інтернет, проте медичний сертифікат надсилається поштою. Якщо роботодавець відмовляється повідомляти до Inail, це може зробити працівник, пред’явивши свій сертифікат про стан здоров’я.

Якщо працівник не одужає протягом терміну, вказаного в медичному сертифікаті, звернувшись до лікаря вsy можете продовжити час лікарняної відпустки. (Так званий certificato medicо continuativo). Цей сертифікат видається медиками Inail безкоштовно, та за певну оплату –  домашнім лікарем.
Після одужання потрібно пройти контрольний медичний огляд, та отримати кінцеве рішення лікаря.

Адвокат Маріанжела Леоі,переклад Маріанни Сороневич

 

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 1 Середній: 4]

Рабство українців за кордоном спричиняє депресію і пияцтво

Депортованих легалізовуватимуть?