in

Заарештовано українських та російських хакерів

Викрито 43 члени колосального кримінального угрупування із центром в Римі та відгалуженнями по усій Італії, що спеціалізувалося на шахрайстві в Інтернеті. Комп’ютерні генії з України та Росії заволодівали особистою інформацією користувачів інтернету, потрібною для фальсифікування кредитних карток, та інших типів комп’ютерного шахрайства.

Розслідування, назване «Match point» почалося у грудні 2008 року. Уже в травні цього ж року було заарештовано 23 члени угруповання, на чолі із вихідцем з Калабрії, раніше судимим Альберто Фусінато.
Нещодавно, за результатами роботи слідчих Риму, було заарештовано ще 19 осіб у різних регіонах Італії.

Діяльність організації полягала у заволодінні кодами кредитних карток та особистою інформацією їх власників. Далі клонуючи картки, злочинці купували електротехніку та одяг відомих стилістів, та перепродували їх на спеціалізованих веб-сайтах. Часто, використовуючи фальшиві особисті дані для уникнення покарання, злочинці отримували аванс за покупку, але товар покупцям не відсилали. Ще одним джерелом прибутку за такою ж схемою була публікація оголошень про здачу в найом квартир та віл у знаних туристичних місцях Італії. Хакери отримували завдаток та безслідно зникали у безмежному Інтернет-світі.

 

Маріанна Сороневич

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

«Міс Середземномор’я» стала Діана Левицька, – дівчина з України

Тамара Позднякова: Зробити можна чимало, було б бажання…