in

Посол Італії в Україні: італійцям буде важко жити без українців

   Посол Італії в Україні Фабріціо Романо розповів, наскільки Україна цікава італійським інвесторам, а також оцінив наших заробітчан, пише “Сегодня”.

“Як дипломат, я обрав Україну свідомо – я дуже хотів попрацювати в Києві, бо на сьогодні тут перетинаються всі найважливіші для Європи інтереси: прагнення до Європейського Союзу, відносини з Росією, відносини з колишніми республіками СРСР, питання енергетики. До того ж ставлення української влади до Італії дуже позитивне, і вони роблять усе, щоб мені було легше працювати”, – зізнався посол.

Фабріціо Романо спростував думку про те, що українці, які працюють в Італії, посилюють економічну кризу, бо займають робочі місця.

“Офіційно в Італії живе близько 200 тисяч українців, не рахуючи туристів. Я повинен сказати, що до українців в Італії дуже позитивне ставлення. Я знаю, що це дуже працьовита і мирна громада Італії, і було б дуже добре, щоб так і було в майбутньому. І, звичайно ж, без українців нам важче буде жити. Італійці вже звикли до того, що поруч завжди є українці”.

Посол сказав і про інвестиційний клімат в Україні.

“Україна цікава італійським інвесторам, і ми фігуруємо серед лідерів з іноземних інвестицій в Україну. Я хочу зауважити, що не всі наші інвестори значаться як громадяни Італії, іноді вони діють через іноземні компанії. Наприклад, друга найбільша іноземна інвестиція в Україну була від групи UniCredit, але це не фігурує як італійська інвестиція. Лідером з інвестицій в вашу країну, я думаю, є Кіпр, але, звичайно, в цьому випадку мова йде здебільшого про офшори. Україна вже не країна, що розвивається, а високорозвинена країна, яка може виробляти практично все. І український уряд зацікавлений в тому, щоб надати необхідні умови для залучення наших підприємців”.

Але не треба забувати, посол Великої Британії в Україні Лі Тернер 16 червня заявив, що розчарований темпами економічного розвитку та інвестиційним кліматом в Україні.

http://newsru.ua/

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Італія зупинилася через 24-годинний загальний страйк транспортників

Шевченко і Воронін завершили кар’єру у збірній України