in

Запрошуємо до участі у Студентському конкурсі карикатури і шаржу

   Метою конкурсу є актуалізація в сучасних молодіжних творчих середовищах України мистецького гумористичного жанру карикатури.

Міжнародний інститут освіти культури та зв’язків з діаспорою  Національного університету «Львівська політехніка» (МІОК)
оголошує

ВСЕУКРАЇНСЬКИЙ СТУДЕНТСЬКИЙ КОНКУРС КАРИКАТУРИ І ШАРЖУ ІМ. ЕДВАРДА КОЗАКА
Метою конкурсу є актуалізація в сучасних молодіжних творчих середовищах України мистецького гумористичного жанру карикатури. Одним зі зразків для наслідування для сучасної української молоді організатори конкурсу вважають постать видатного українського митця-універсала Едварда Козака (1902-1992), 110-річчя від дня народження якого святкуємо цього року. На своєму творчому шляху Е.Козак працював у численних творчих іпостасях, а саме художника-графіка, карикатуриста, живописця, аніматора, сценографа, публіциста, редактора і видавця. Організатори конкурсу розраховують надати поштовх творчому студентству до проявлення власного мистецького та гумористичного таланту.

Роботи на конкурс приймаються у номінаціях Карикатура та Шарж. Дозволяється вільна тематика та техніка виконання, формат аркуша А3 або А4 (цифровий варіант повинен передбачати можливість друку у зазначених форматах).

Роботи приймаються з понеділка до п’ятниці з 9 до 17 години особисто або поштою за адресою: МІОК, вул. Степана Бандери 32Д, м. Львів, 79013 (в листі адресатом зазначте «МІОК – на конкурс карикатури і шаржу”). Автори з-поза Львова можуть надсилати свої роботи на електронну скриньку iiec@polynet.lviv.ua з позначкою “На конкурс карикатури і шаржу”. Разом із конкурсною роботою учасник надсилає довідку про себе, у якій вказує: прізвище, ім’я, по-батькові, вік, навчальний заклад, факультет, курс, коротку біографію, телефон та контакти (див. зразок реєстраційної форми на сторінці www.miok.lviv.ua). Кожен автор може подавати до п’яти робіт на конкурс. Прийом робіт закінчується о 18:00 30 листопада 2012 року.

Перше місце у кожній із номінацій – мультимедійний планшет! Учасників очікують цікаві призи. Додатковий приз – переможцю інтернет-голосування у мережі Facebook!

Додаткова інформація
Детальна інформація про конкурс на сторінці www.miok.lviv.ua.
Актуальна інформація на офіційному блозі конкурсу за адресою: ekozak.blogspot.com та у мережі Facebook: www.facebook.com/konkurs.eko.
У разі виникнення додаткових питань просимо звертатися за телефонами:
(032) 258-01-51 та (093) 659-54-32 або на електронну скриньку yatsiv@gmail.com.

Співорганізатори конкурсу: Національний університет «Львівська політехніка», Львівська національна академія мистецтв, Донецький національний технічний університет, Центр «Софійність» ДонНТУ, Громадська організація «Назустріч». Інформаційна підтримка конкурсу  – Всеукраїнська газета «День», Львівська газета, Zaxid.net, студентська газета «Аудиторія», Lvivonline.com, Afishalviv.net.

ДОВІДКА
Едвард Козак (1902-1992), псевдоніми: Еко, Мамай, Майк Чічка – відомий у всьому світі український карикатурист, гуморист, художник, письменник, іконописець редактор та видавець. Художню освіту здобув у Мистецькій школі О. Новаківського у Львові (1927-30). Учитель – О.Новаківський. Співпраця з Видавничим концерном І. Тиктора „Українська преса” (від 1927) – оформлення періодичних (газети „Новий Час”, „Наш Прапор”, „Народня Справа”, „Наш Лемко”, журнал „Дзвіночок”),  книжкових видань (серії „Українська Бібліотека”, „Бібліотека для Молоді” та ін.), видавництвом „Червона Калина”. Мистецький редактор сатирично-гумористичного журналу „Зиз” (1927-33), редактор сатирично-гумористичного журналу „Комар” (1933-39), що був одним з найавторитетніших видань відповідної спеціалізації у Центрально-Східній Європі. Член Асоціації незалежних українських мистців (АНУМ) (1932-39). 1939-41 – у Кракові, голова Українського мистецького гуртка „Зарево”. 1941-44 – у Львові, член Спілки праці українських образотворчих мистців (СПУОМ), учасник її виставок. Співпраця з „Українським Видавництвом” (Краків; Львів). Від 1944 – виїзд до Німеччини. Голова Спілки українських образотворчих мистців у Німеччині (1946-48). 1951 – еміграція до США (м. Воррен, штат Мічіган). Засновник, редактор і видавець сатирично-гумористичного журналу „Лис Микита” (1951-91), праця в галузі карикатури, книжкової графіки, станкового і монументально-декораційного малярства, анімації, фейлетоністики. Почесний громадянин Львова (1991).

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Опитування: Ви візьмете участь у Парламентських виборах-2012?

Українська бібліотека в Римі запрошує