in

Суддя забрав півторарічну дитину в батьків, бо народилася від сурогатної матері-українки

   Суддя забрав півторарічну дитину в батьків: “Вона народилася від сурогатної матері”. Її народила сурогатна мати-українка, а аналіз ДНК показав, що італійський тато не є батьком, пише Паоло Беріцці в газеті La Repubblica.

“Оскільки українське законодавство відрізняється від законодавства Італії, а Річенго в провінції Кремона з його 1,7 тис. жителів не мегаполіс, історія спливла назовні, – розповідає автор. – Потім судова тяганина потонула в болоті судового діловодства. В результаті батьки не тільки залишилися без дитини за рішенням суду міста Брешія у справах неповнолітніх – їм ще висунули звинувачення в “підміні статусу”.

“Як відомо, в Італії заборонено сурогатне материнство. Саме з цієї причини щороку сотні пар вирушають за кордон, щоб зачати дитину. Ця пара середнього віку, “найвищою мірою нормальні і заможні люди”, як їх описує один з адвокатів Чечілія Ріцціка, також зважилася на поїздку в грудні 2010 року. Подружжя з Кремони пов’язували свої надії з BioTexCom – Клінікою репродуктивної медицини в Києві. Лікарі надали сурогатну матір, яку буде запліднено спермою майбутнього батька. Вартість операції – 30 тис. євро”, – йдеться в статті.

“У січні 2011 року, під час першого візиту до Києва у батька взяли насіннєвий матеріал. Але увага: BioTexCom на своєму сайті пояснює, що “пробірка з замороженою спермою була відіслана з Італії. І вся документація, включаючи договір, була відіслана по електронній пошті”. З документацією зрозуміло, але як можна переправити сперму з Італії?” Яким чином? Рекомендованим листом?”- обурюється Ріцціка.

“Йдемо далі. Минає два місяці, пару повідомили , що запліднення відбулося. Сурогатна мати чекає двійню. Ще один переліт до Києва. Щоб познайомитися з дівчиною і заплатити гроші. Пологи, які планувалися в листопаді, пройшли на місяць раніше. Третій політ до Києва. Під час пологів один близнюк не вижив. Українська влада видала батькам свідоцтво про батьківство і материнство на другого. Все за правилами, беручи до уваги, що в Україні закон дозволяє записувати дитину, народжену сурогатною матір’ю, як свою”, – зазначає автор статті.

“Проблеми почалися в Італії, коли батьки вирішили зареєструвати дитя як жителя Річенго. Чиновник заявив, що не пам’ятає, щоб жінка ходила вагітною. Справу передали до суду Брешії у справах неповнолітніх. В Італії українське свідоцтво виявилося недійсним, а значить, батьки виявилися винними, – повідомляє кореспондент. – Півторарічну дитину забрали в дитячий будинок, оскільки батьки сфальсифікували документи. І останній, несподіваний удар: тест ДНК показав, що італійський тато не є батьком дитини”.

“14 січня відбудуться слухання, – каже адвокат, – ми вимагатимемо, щоб пару виправдали. Ми сподіваємося, що буде прийнято рішення про возз’єднання родини”.

Переклад InoPressa

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Італія збільшила видачу віз українцям – дипломат

Новий італійський музей ковбаси ознайомить із традиціями її виготовлення