in

Чудодійні мощі святих скликали у Рим тисячі вірних

У рамках відзначення Ювілейного року Милосердя, у Рим для поклонніння привезено мощі святих отця Піо з П’єтрельчіни та отця Леопольда Мандіча з Падови, монази ордену Братів Менших Капуцинів, що присвятили своє життя служінню Богу та людям.

 

Мощі святих прибули у Рим на бажання Папи Франциска. Святіший Отець висловив бажання, щоб святі реліквії були виставлені у базиліці Святого Петра у Попільну Середу. Тисячі римлян та прочан з усього світу, у молитовній тиші вшановують мощі цих святих.

Святині будуть виставлені перед головним престолом Базиліки Петра до 11 лютого.

Довідка
Святи́й Пі́о з П’єтрельчі́ни  — італійський святий 20-го століття, відомий стигматик, благодійний діяч та чернець ордену капуцинів. Папа Іоанн Павло II 2 травня 1999 року зачислив Отця Піо до лику блаженних, а 16 червня 2002 року — до лику святих. Святий Отець Піо залишив гідне наслідування свідчення любові до Господніх страстей і Євхаристії, вірним і покірним слугою якої він був. Прославився як чудовий керівник душ. Через його витривале служіння в сповідальниці Бог виявив сучасному світові красу своїх діл милосердя.

Леопо́льд Ма́ндич — святой Римско-католицької церкви, монах-капуцин, священик. Протягом 40-ка років проживав у монастирі Падови, щодня з ранку до вечора проводив у сповідальниці, сприяючи віруючим у таїнстві покаяння. Проповідував відновлення єдиної церкви. Він був зарахований до лику блаженних Папою Павлом VI 2 травня 1976 року і канонізований Папою Іваном Павлом II 16 жовтня 1983 року.

______________________________________

Більше новин:

 

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Сезонна робота в Італії за декретом флуссі у цьому році

На західній Україні відкрито найбільший візовий центр