in

Як пересилати товар за кордон?

  Митники нагадали правила пересилання товарів (крім підакцизних) за допомогою міжнародних поштових та експрес-відправлень:

– при пересиланні міжнародних поштових відправлень (МПВ) на адресу одного одержувача звільняються від оподаткування товари фактурною вартістю менше 300 євро;

– при пересиланні товарів у МПВ на адресу одного одержувача частіше ніж один раз на добу вартість таких відправлень сумується. Такі товари не оподатковуються за умови, якщо їхня сумарна вартість не перевищує 300 євро.

Водночас в Головному управлінні Міндоходів у Закарпатській області повідомляють, що забороняється та обмежується пересилання у МПВ:

– товарів, які, відповідно до законодавства України, заборонені до ввезення на митну територію України або вивезення з цієї території;

– наркотиків і психотропних речовин,

– контрафактних та піратських предметів,

– вибухових, займистих чи інших небезпечних речовин, а також радіоактивних речовин;

– неспоряджених вибухових пристроїв і боєприпасів, у тому числі неспоряджених гранат, снарядів та інших аналогічних предметів, а також муляжів таких пристроїв і предметів;

– монет, банківських білетів, кредитних білетів або будь-яких цінностей на пред’явника, дорожніх чеків, платини, золота чи срібла у виробах або в необробленому вигляді;

– коштовного каміння, ювелірних виробів та інших коштовностей;

– письмової кореспонденції без оголошеної цінності;

– живих тварин.

Нагадуємо, що фактурна вартість – це вартість товару, яка зазначається в рахунку-фактурі (інвойсі). Фактурна вартість необхідна для формування митної вартості товару при нарахуванні митних платежів при імпорті.

Митний контроль і митне оформлення товарів, що пересилаються через митний кордон України в міжнародних поштових відправленнях, здійснюються в місцях міжнародного поштового обміну, які визначаються операторами поштового зв’язку.

Митний контроль і митне оформлення товарів, що пересилаються через митний кордон України в міжнародних експрес-відправленнях, здійснюються в центральних (регіональних) сортувальних станціях або за місцем проживання одержувача.

Джерело: karpatskijobjektiv.com

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Українці в Італії вимагають розслідування масових вбивств і катувань мирних громадян

C’è posto per Yulia Timoshenko nell’Ucraina del post EuroMaidan?