in

Найбільш неписьменними серед розвинених країн вяивилися Італія та Іспанія

   Італійці та іспанці зайняли місця в хвості рейтингу, який оцінює населення 24 розвинених демократій за рівнем письменності та навичками рахування.

Дослідження Організації економічного співробітництва та розвитку (ОЕСР), опубліковане у вівторок, 8 жовтня, показало, що кожен четвертий італієць і іспанець володіє тільки найбазовішим рівнем читання (або навіть меншим), повідомляє The Guardian з посиланням на Reuters.

Франція теж показала поганий результат. Найпершу сходинку рейтингів грамотності та навичок рахування зайняли Фінляндія та Японія. Випускник школи в Японії володіє навичками грамотності, які можна зіставити з навичками випускника університету в Італії.

Що стосується рахування, то кожен третій дорослий в Італії та Іспанії рахує на базовому рівні або нижче.

«В цілому, ці країни відчувають досить великі труднощі. Ці навички (грамотність і рахування) є основою, на якій все будується», — заявив координатор дослідження та заступник директора ОЕСР з освіти Андреас Шлейхер.

У рейтингу, який оцінює навички рахунку в дорослих людей, США посіли третє з кінця місце (гірше тільки в Іспанії та Італії), а перше — дісталося Японії. При цьому серед населення між 16 і 24 роками найгірше з рахуванням у американців.

У рамках дослідження протестували 166 тис. дорослих, щоб оцінити їхній рівень читання, рахування і здатність вирішувати завдання.

Дослідження названо першим у своєму роді, оскільки вимірює фактичні навички людей і те, як вони використовують їх на роботі, а не оцінює їх залежно від рівня освіти.

Результати дослідження підтвердили попередні дослідження ОЕСР, які показали, що якісна початкова шкільна освіта є важливим фактором успіху в дорослому житті.

Результати теперішнього дослідження показали, що мільйони дорослих (від 7% до 27% населення в досліджуваних країнах) були не в змозі освоїти навіть прості навички роботи на комп’ютері, такі як робота з мишею.

ОЕСР рекомендує Італії, Іспанії, а також Канаді, Англії, Ірландії та США зробити навчання дорослих більш доступним, особливо на робочому місці.

За даними ОЕСР, засвоєння основних навичок покращує перспективи зайнятості та працевлаштування, сприяє економічному зростанню і покращує якість життя людей. Більш імовірно, що погане здоров’я мають низькокваліфіковані працівники.

«В цілому, результати показують, що інвестиції в підвищення кваліфікації дорослих у грамотності, навичках рахування і вирішенні проблем в технологічно складних середовищах можуть мати значні переваги», — йдеться в доповіді ОЕСР.

http://ua.racurs.ua

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Після підписання угоди Україна-ЄС Росія може ввести візи для українців

Студенти. Дозвіл на проживання буде дійсний протягом усього навчання