in

Заробітчани отримали шанс накопичити українську пенсію

   З 9 травня набуває чинності закон про внески до Пенсійного фонду працюючими за кордоном українцями.

Про це пишуть «Коментарі».

«Зокрема, українцям, які працюють за кордоном, надана можливість добровільної участі в солідарній або накопичувальній системі пенсійного страхування, а також визначені розміри внеску при добровільній сплаті страхових внесків до Пенсійного фонду України», – говориться в повідомленні.

Законодавчим актом внесені зміни до законів «Про збір і облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування» і «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування». При цьому врегульовані питання сплати страхових внесків до Пенсійного фонду України в іноземній валюті розташованими за межами України підприємствами, установами, організаціями (у тому числі міжнародними) за працівників-громадян України, а також громадянами України, які працюють за межами країни.

Крім того, законом урегульоване питання одноразової сплати застрахованою особою єдиного внеску за попередні періоди (у тому числі за період з 1 січня 2004 року по 31 грудня 2010 року). При цьому сума сплаченого єдиного внеску за кожний місяць такого періоду не може бути менша мінімального і більша максимального страхового внеску, встановленого на дату укладення договору.

Нагадаємо, Закон України «Про внесення змін до деяких законів України про добровільну сплату єдиного внеску» опублікований у газеті «Урядовий кур’єр» від 8 травня 2013 року.

З 1 січня 2013 року розмір мінімальної пенсії в Україні встановлений на рівні 894 грн. Середній розмір пенсії складає 1454 грн.

У першому кварталі 2013 року тільки з використанням систем переказу коштів в Україну переведено $1 млрд. 2012 року грошові перекази в Україну склали в еквіваленті $4, 3 млрд.

http://www.ukrinform.ua/

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Смак Італії. Як паста стала символом об’єднання нації

Запрошуємо у Рим на презентацію книги присвяченої Митрополиту Андрею