in

Запрошуємо у Рим на презентацію книги присвяченої Митрополиту Андрею

   Парафія святих мучеників Сергія і Вакха запрошує на презентацію книги отця Августина Баб’яка: “Подвиг Митрополита Андрея Шептицького як Апостольського Візитатора для українців (1920-1923) і його взаємини з урядом Польщі”.

Захід відбудеться, в парафіяльному залі, в четвер 16 травня 2013 року о 18:30.

Очолить презентацію, автор книги отець доктор Августин Баб’як, відповідальний за справи української громади, яка проживає на єпархіальній території Тренто і Больцано-Берсаноне. Також у презентації візьмуть участь: Кир Діонізій Ляхович, Апостольський Візитатор для Українців в Італії та Іспанії і отець Порфирій Підручний, ЧСВВ.
Автор представляє історію життя і пастирську діяльність харизматичної фігури Української Греко-Католицької Церкви – Митрополита, Слуги Божого Андрея Шептицького. Митрополит народжений 1865 року, став протагоністом складного історичного періоду як для Європи в цілому, так і для своєї рідної землі, на якій після Першої світової війни зіткнулися інтереси Польщі і більшовицької Росії: поляки були зацікавлені у відновленні територіальної цілісності держави в попередньому, довоєнному вигляді, а російська сторона хотіла зміцнити свої нові, щойно створені комуністичні республіки. У такій складній ситуації Слуга Божий Андрей виступив людиною могутньою і сміливим пастирем, готовим на самопожертву заради свого народу в його віровизнанні. Був простий і доступний, завжди на боці найслабших і принижених, незалежно від їхніх релігійних переконань.

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Заробітчани отримали шанс накопичити українську пенсію

До виходу готується книга української журналістки та художниці Марії Гайдай