in

Міністр закордонних справ України Леонід Кожара зустрівся з Міністром закордонних справ Італійської Республіки Еммою Боніно

   У Римі Міністр закордонних справ України Леонід Кожара зустрівся з Міністром закордонних справ Італійської Республіки Еммою Боніно.

У Римі Міністр закордонних справ України Леонід Кожара зустрівся з Міністром закордонних справ Італійської Республіки Еммою Боніно.

Під час переговорів сторони обговорили увесь спектр актуальних питань українсько-італійських відносин. Особливу увагу на переговорах було приділено можливим шляхам подальшої активізації торговельно-економічного та інвестиційного співробітництва між Україною та Італією.

Однією з ключових тем для обговорення стала підготовка до підписання Угоди про асоціацію між Україною та ЄС на Саміті «Східного партнерства» у Вільнюсі 28-29 листопада ц.р. Леонід Кожара поінформував про досягнутий українською стороною  прогрес у реалізації узгоджених з ЄС завдань, необхідних для підписання цього документа.

Сторони обмінялися думками про перспективи лібералізації візового режиму між Україною та ЄС у контексті виконання Плану дій щодо лібералізації Європейським Союзом візового режиму для України.

Було досягнуто домовленості щодо поглиблення співпраці двох країн у культурній та гуманітарній сферах з урахуванням значної кількості українських громадян, які проживають в Італії.

Міністри приділили особливу увагу питанням Українського головування в ОБСЄ, зокрема, підготовці Міністерського засідання ОБСЄ 5-6 грудня ц.р. в Києві. Емма Боніно привітала активну і конструктивну позицію України з усіх питань порядку денного ОБСЄ.

http://tak-ni.if.ua

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Діти трудових мігрантів мають отримувати соціально-психологічну допомогу – Юрій Павленко

Італія має намір провести власне розслідування за фактом можливого шпигунства США