in

Нові правила перетину кордону України для авто на “єврономерах”

Сьогоднi опублiковано тексти Законiв, що змiнюють норми ввезення транспортних засобiв на iноземнiй реєстрацiї. Цi правила набули чинностi опiвночi 25.11.2018 р.

Отже, за якими правилами можна ввозити на митну територiю України транспортнi засоби, зареєстрованi на нерезидентiв (у тому числi i автомобiлi для особистого користування)?

Громадяни України мають право тимчасово ввозити транспортний засiб, що зареєстрований за межами України, строком до одного року i за умови сплати всiх необхiдних митних платежiв. При цьому, митнi платежi не повертаються.
Громадяни-резиденти мають право перемiщувати транспортний засiб, що зареєстрований за межами України, в режимi транзиту за умови сплати грошової застави в розмiрi митних платежiв, що пiдлягають сплатi при ввезеннi таких автомобiлiв на митну територiю України з метою вiльного обiгу.
При ввезеннi автiвки, що була в користуваннi, пiдтвердження вiдповiдностi екологiчним нормам ЄВРО 5 не вимагається.
Таким чином, якщо резидент планує сьогоднi здiйснити перетин митного кордону України на автiвцi з iноземною реєстрацiєю i повернутися пiсля 00.00 годин, то сплата митних платежiв або грошової застави є обов‘язковою.

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

В Італії заборонили користуванням авто із іноземною реєстрацією

Італійця оштрафували за справляння нужди на стіну базиліки Венеції