in

Перед тим, як їхати за кордон, українців зобов’язують звернутися у податкову

Документ подається до органів митного контролю під час перетину кордону і є підставою для проведення митних процедур.

Громадяни України, які виїжджають за кордон на постійне місце проживання, зобов’язані подати до податкової інспекції за місцем своєї реєстрації декларацію про майновий стан і доходи. Це необхідно зробити не пізніше ніж за 60 календарних днів до виїзду. Про це та про інші аспекти цьогорічної кампанії декларування під час засідання «круглого столу» з суб’єктами підприємницької діяльності повідомив начальник управління оподаткування фізичних осіб Луцької ОДПІ Ігор Невар.

Посадовець зазначив, що відповідна перевірка органом ДПС здійснюється протягом 30 календарних днів після надходження такої декларації. У разі відсутності податкових зобов’язань платнику податку видається довідка про сплату та відсутність податкових зобов’язань з податку на доходи фізичних осіб, яка є дійсною протягом 60 календарних днів з дати її видачі.

Зазначений документ подається до органів митного контролю під час перетину кордону і є підставою для проведення митних процедур.

Довідково: обов’язок щодо подання податкової декларації платниками податку-резидентами, які виїжджають за кордон на постійне місце проживання, визначено п. 179.3 ст. 179 Податкового кодексу України та регламентовано постановою Кабінету міністрів України від 27.12.2010 № 1243 «Про затвердження Порядку отримання довідки про сплату податку на доходи фізичних осіб платником податку-резидентом, який виїжджає за кордон на постійне місце проживання, та про відсутність податкових зобов’язань з такого податку» .

________________________________________________

Більше новин:

 

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

До уваги змішаних сімей. Львів запрошує до вивчення української мови та культури!

Як вчитися за межами України безкоштовно та ще й отримуючи стипендію