in

Україна протидіятиме фальсифікації ліків

Україна підписала Конвенцію Ради Європи про протидію фальсифікації лікарських засобів та аналогічних злочинів, що несуть загрозу громадському здоров’ю (Конвенція Медікрім).

Як повідомили ForUm’у в прес-службі Державної служби України з лікарських засобів, від імені України документ підписав голова Державної служби України з лікарських засобів Олексій Соловйов.

До Конвенції також приєдналися Австрія, Ізраїль, Ісландія, Італія, Кіпр, Німеччина, Португалія, Росія, Фінляндія, Франція і Швейцарія. Документ набуде чинності після ратифікації п’ятьма країнами-підписантами.

Конвенція Медікрім є завершенням багаторічної роботи країн-членів Ради Європи щодо створення міжнародного правового інструменту, спрямованого на протидію фальсифікації медичної продукції.

Підготовлена ​​Радою Європи Конвенція Медікрім стала першою міжнародною угодою в галузі кримінального права, що зачіпає фальсифікацію медичної продукції і подібні злочини, які загрожують здоров’ю населення.

Як підкреслив голова Держлікслужби України, наша країна вже почала виконувати цю угоду – 8 вересня 2011 року Верховна Рада Україна прийняла Закон, яким введено кримінальну відповідальність, і вже з 1 листопада цей закон набирає чинності.

Президент України Віктор Янукович підписав закон, яким ввів кримінальну та адміністративну відповідальність за виготовлення і реалізацію фальсифікованих лікарських засобів.


«ForUm»

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Маріанна Сороневич. Обдарованих українців в Італії не бракує

Італійський ринок розкішних товарів не знає кризи