in

Україна та ЄС парафували Угоду про асоціацію

Сторони висловили зобов’язання зробити подальші кроки, необхідні для підготовки угоди до підписання

 

У Брюсселі парафовано Угоду про асоціацію між Україною та Європейським Союзом. Про це повідомляє прес-служба Міністерства закордонних справ України.

“Голови делегацій на переговорах України і ЄС парафували Угоду про асоціацію, включаючи поглиблену та всеосяжну зону вільної торгівлі”, – сказано в повідомленні.

В МЗС нагадали, що під час 15-го саміту Україна-ЄС, який відбувся в грудні 2011 року, лідери України та ЄС оголосили про завершення переговорів, метою якої є перехід до політичної асоціації та економічної інтеграції.

“Вчора голова переговорних делегацій України та ЄС парафували текст Угоди про асоціацію, складовою частиною якої будуть положення щодо створення поглибленої та всеосяжної зони вільної торгівлі (ЗВТ). У зв’язку із цим голови переговорних груп щодо ЗВТ підтвердили досягнуті 22 грудня 2011 угоди щодо змісту ЗВТ і зобов’язалися завершити правову експертизу тексту, включаючи технічні програми та протоколи “, – йдеться в повідомленні МЗС.

Обидві сторони, згідно з повідомленням, висловили загальне зобов’язання зробити подальші технічні кроки, необхідні для підготовки до підписання Угоди про асоціацію.

У майбутньому нова угода замінить чинну з 1998 року Угоду про партнерство та співробітництво.

Нагадаємо, парафування – технічний етап підготовки Угоди про асоціацію Україна-ЄС. Парафування документа буде означати, що сторони погодили текст і він готовий до підписання. Після офіційного підписання, дата якого покизалишається предметом переговорів, угода також повинна буде пройти етап ратифікації в парламентах усіх країн-членів Євросоюзу.

 

ЛIГАБiзнесIнформ

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Податок на розкіш: хто, кому, скільки і за що буде платити

Українські ЗМІ відправили італійського міністра культури у відставку