in

У Росії на зміну даішникам прийде ПІДР

Російська блогосфера активно обговорює перейменування міліції в поліцію. Так, поліцейські ДІБДР називатимуться Поліцейський інспектор дорожнього регулювання або скорочено П.І.Д.Р, а їхня служба називатиметься Поліцейська дорожньо-регулювальна служба – скорочено ПДРС.

Крім того, блогосфера обговорює заяву глави МВС Рашида Нургалієва про те, що правильною формою звернення громадян до співробітника органів внутрішніх справ після перетворення міліції в поліцію буде «пане поліцейський».
«Ага. А президента з прем’єром тоді «цар-батюшка» та «ваша величносте» іменувати варто?»- пише блогер skovorodnikov.

А на Уралі спритні комерсанти примудрилися заробити на реформі МВС. У зв’язку з можливим перейменуванням ДІБДР під час перетворення міліції в поліцію підприємці випустили значки, на яких красується абревіатура «П.І.Д.Р.».

Також у продажу з’явилися мальовничі значки з барвистими слоганами: «Бути чи не бути П.І.Д.Р.ом? Ось у чому питання!», «ДАІшники пішли, а П.І.Д.Р.и залишилися», « П.І.Д.Р.и нові, проблеми старі».

«Ми зовсім не хочемо образити співробітників ДІБДР, – запевнив приватний підприємець Максим Купріян. – Сенс цих значків – донести до чиновників, що спочатку потрібно гарненько подумати, а вже потім міняти звичні назви!».

Як повідомлялося, 7 лютого стало відомо, що президент РФ Медведєв підписав закон «Про поліцію». Він набула чинності 1 березня. Пізніше Медведєв заявив, що основними завданнями МВС після реформи стануть протидія тероризму, екстремізму, організованої злочинності та корупції.

 

За матеріалами «Фокус», «Твій день»

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Тіло Галини Доцяк, 54-річної вихідки із Івано-Франківська було виявлено у провінції Авелліно

Блаженніший Святослав (Шевчук): “Ідея патріархату – це ідея збереження внутрішньої єдності українського народу”