in

Через кризу в Європі постраждає гривня і наші заробітчани

Українські заробітчани у Європі, а разом із ними і бюджет України, можуть постраждати через європейську кризу.

Більшість країн ЄС переходять у режим економії та скорочують видатки. Через це скрутніше стане і українським трудовим мігрантам, заробітки яких рятують не тільки окремі родини, а й роблять погоду у великій економіці. Лише офіційно заробітчани пересилають в Україну щороку 6 мільярдів – в доларовому еквіваленті. Це дає змогу закрити дірку в торговому балансі країни, з’ясували журналісти ТСН.

“По суті, грошима заробітчан жителі України оплачують імпорт і російського газу, і автомобілів, і одягу. Якщо Україна вивозитиме валюти більше, ніж завозитиме – гривня впаде. Це хороша новина для тих, хто хоче покласти гроші в банк, і погана для тих, хто хоче в банку позичити”, – заявив експерт Ерік Найман.

Зі свого боку, експерт Центру ім. Разумкова Володимир Юрчишин переконаний, що тим, хто зараз має збереження у євро – панікувати і бігти міняти євровалюту не варто.

“Вірогідно, якесь ослаблення найближчим часом буде, але загалом євро був, є, буде і залишається світовою валютою. Євро це не лише папірці, що є у нас. Це – економіка, це активи, це інфраструктура”, – заявив експерт, додавши, що прості українці запасів у євро майже не роблять – тримають на чорний день в доларах і гривнях.

Як повідомлялось, у передчутті кризи, італійці все частіше стали погоджуватись на брудну роботу, якою ще зовсім недавно займалися лише студенти та іммігранти, зокрема українці, яких за статистичними даними, у країні близько 200 тисяч осіб.

За матеріалами: ТСН

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

У Римі пройшла дискусійна зустріч українських та італійських юристів

Енніо Морріконе вперше з концертом в Україні (ВІДЕО)