in

Крадених автомобілів через кордон не переженуть

Прикордонники Західного регіонального управління Держприкордонслужби України у рамках підготовки до проведення в Україні чемпіонату з футболу Євро-2012 провели на Закарпатті, у міжнародному пункті пропуску «Тиса», п’ятиденний тренінг, під час якого вивчали найсучасніші технології розпізнання викрадених автомобілів. Допомогу у проведенні тренінгу надала європейська агенція FRONTEX.

Протягом останніх п’яти років, зазначають оперативні служби прикордонників, змінилася тактика автозлодіїв. Цей вид злочину перестав бути справою злодіїв- одиночок. Сьогодні ним займаються організовані злочинні угруповання. Зараз майже не трапляється випадків викрадення автомобілів для подальшої власної експлуатації. Поцуплені дорогі автівки, як правило, злодії переганяють за кордон, щоб там продати. Автомобільні компанії щороку винаходять і встановлюють на своїй продукції нові електронні пристрої для боротьби з викрадачами. Та злодії також використовують новітні технології, які дозволяють нейтралізувати будь-яку захисну систему.

Викравши автомобіль, злочинці, щоб його неможливо було ідентифікувати, намагаються змінити індивідуальні ознаки машини. Як саме розпізнати перебиті номери, підроблені техпаспорти, інші документи, вчили прикордонників під час тренінгу. Його учасникам продемонстрували розробки, якими користуються правоохоронці Німеччини та Австрії. Учасники семінару зазначили, що використані знання значно спростять процес перевірки транспортних засобів та документів у пунктах пропуску через кордон.

З початку року, повідомила прес-служба Західного регіонального управління Держприкордонслужби, на західному кордоні вже викрили три автомобілі, які розшукував Інтерпол, а також 43 транспортні засоби, документи на які були підробленими.

Високий замок

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Як приїхати в Італію на лікування?

Колеса, нашпиговані цигарками