in

Наркотики у Рівне та Тернопіль надходили з Італії

   Двох їх постачальників взяли під варту, зараз готується екстрадиція в Україну ще одного спільника.

Працівники Служби безпеки України повідомили сьогодні, що припинили протиправну діяльність трьох мешканців Рівненщини, які налагодили канал контрабандного переміщення з Європи на територію нашої держави наркотичного засобу — псевдоефедрину.

Наркотик переправляли для виготовлення у підпільних нарколабораторіях психотропної речовини — метамфетаміну, який потім збували серед наркозалежних осіб на Рівненщині.

«Громадянин України, який з 2011 року проживає за кордоном, купував пігулки із вмістом псевдоефедрину через своїх знайомих фармацевтичних працівників з червня минулого року до лютого цього року, — розповідає Інна Ілючок з прес-групи УСБУ в Рівненській області. — Він щотижня відправляв їх двом своїм спільникам до України через приватних перевізників, що здійснюють міжнародні вантажні та пасажирські перевезення. Водії про вміст посилки не здогадувались. Нарковмісні пігулки були заховані у посилках серед харчів. Щоб уникнути викриття, зловмисник відправляв частину посилок у Тернопіль, а звідки їх доправляли спільникам на Рівненщину. Розрахунки за отриманий «товар» контрабандисти проводили через систему міжнародних грошових переказів. Двох чолівіків СБУ затримала біля одного з поштових відділень у Рівному одразу після одержання ними чергової партії пігулок. Під час огляду посилки правоохоронці виявили та вилучили три поліетиленові пакети, в яких було 280 пігулок із вмістом псевдоефедрину. Під час обшуків осель затриманих оперативники знайшли там термостійкі скляні колби різної форми та хімічні компоненти, необхідні для виготовлення психотропу, а також наркотичні засоби та психотропні речовини.

Слідчим відділом Управління СБ України у Рівненській області розпочато досудове розслідування у кримінальному провадженні за ч.3 статті 305 Кримінального кодексу України (контрабанда наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів та прекурсорів, а також їх зберігання з метою збуту)”.

Санкція цієї статті передбачає відповідальність — позбавлення волі на строк від 8-ми до 12-ти років із конфіскацією наркотичних засобів, що були предметом контрабанди та майна.

За рішенням суду двох підозрюваних взято під варту. Стосовно громадянина України, який тимчасово проживає за кордоном, вирішується питання про його екстрадицію до України.

http://www.rivnepost.rv.ua/

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

У римській квартирі Гоголя відкрили музей (ФОТО)

Діти української школи та дитячого садочка у Римі читають вірші Кобзаря