in

Українські правоохоронці розкрили міжнародну мережу дитячої порнографії

Співробітники відділу по боротьбі з кіберзлочинністю Департаменту боротьби зі злочинами, пов’язаними з торгівлею людьми, МВС України спільно з правоохоронними органами восьми країн викрили протиправну діяльність злочинної організації, причетної до виготовлення, збуту і розповсюдження дитячої порнографії за допомогою інформаційних технологій.

Як повідомили в Департаменті зв’язків з громадськістю МВС України, українські правоохоронці викрили злочинців спільно з правоохоронними органами Австралії, Великобританії, Італії, Канади, Нідерландів, Республіки Білорусь і США.

За повідомленням МВС, під час численних робочих зустрічей українські правоохоронці обмінювалися інформацією з іноземними колегами щодо діяльності українського центру кримінальної структури, який забезпечував функціонування платних веб-сайтів з ексклюзивними матеріалами порнографічного характеру. Збут цих матеріалів орієнтувався на користувачів зі США та країн Європейського Союзу.

Працівники міліції встановили, що учасники цієї групи створювали та адміністрували інтернет-ресурси із зображеннями сексуальної експлуатації дітей, а також забезпечували автоматизований доступ до порно за допомогою переказу коштів з банківських рахунків покупців за реквізитами платіжних карток.

З метою конспірації учасники злочинної групи обмежували доступ українських інтернет-користувачів до заборонених матеріалів, забезпечували криптографічний захист серверів, на яких розміщувалися веб-ресурси із забороненим контентом, а також здійснювали їх адміністрування з використанням технічних можливостей, які давали можливість приховувати фактичне місцеперебування власників сайтів.

Водночас, легалізація тіньових доходів здійснювалася з використанням послуг українських і зарубіжних кредитно-фінансових установ та електронних платіжних систем, за допомогою відкриття рахунків на підставних осіб та управлінням коштами через змінені IP-адреси.

У результаті проведення оперативно-розшукових заходів співробітники міліції ідентифікували п’ятьох столичних жителів, які безпосередньо займалися збутом та розповсюдженням дитячої порнографії в глобальній комп’ютерній мережі. Крім того, вдалося з’ясувати, що більшість матеріалів, що містяться на сайтах злочинців, було виготовлено в Києві протягом 2003-2005 років. Також працівники міліції встановили осіб, причетних до проведення фотозйомок, та їх зв’язок з власниками інтернет-ресурсів.

Так, у січні поточного року співробітники відділу по боротьбі з кіберзлочинністю ДБЗПТЛ МВС України за участю представників Служби міграційного і митного контролю США затримали чотирьох учасників злочинного угрупування. На місцях проживання цих осіб було одночасно проведено санкціоновані обшуки. Одночасно іноземні колеги вилучили сервери, розміщені в Нідерландах, США та Чехії, які орендувалися зловмисниками для використання у здійсненні протиправної діяльності. Вилучену під час слідчо-оперативних заходів комп’ютерну техніку було спрямовано на комп’ютерно-технічну експертизу.

Під час допитів підозрювані підтвердили свою причетність до створення та функціонування інтернет-ресурсів з дитячою порнографією. Фігурантів затримано згідно зі ст. 115 КПК України. Ведеться слідство.

Нагадаємо, в жовтні минулого року видання Корреспондент зазначало, що Україна стає європейським лідером з виробництва та розміщення в інтернеті дитячої порнографії.

20 січня цього року Верховна Рада України посилила відповідальність за ввезення в Україну товарів, зображень або інших предметів порнографічного характеру, що містять дитячу порнографію, з метою збуту чи розповсюдження і за їх виготовлення, перевезення або переміщення з тією ж метою.

http://ua.korrespondent.net/

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Рим та українські мігранти

Фестиваль української естрадної пісні«Червона рута»в Італії