in

У гучній справі викрадення антикваріата в Неаполі замішана українка

alt   Міністерство закордонних справ України перевіряє інформацію про засудження громадянки України до п’яти років і чотирьох місяців позбавлення волі за співучасть у крадіжці антикварних книг загальною вартістю 20 млн євро в Італії.

Про це повідомив виконуючий обов’язки директора департаменту інформаційної політики МЗС Євген Перебийніс. За його словами, йдеться про 24-річну Вікторію Павловську. Пише «Кореспондент».

За даними ЗМІ, Павловська працювала секретарем-помічником колишнього директора бібліотеки Джироламіні у Неаполі (Італія) Маріно Массімо Де Каро.

Дівчина була заарештована італійськими правоохоронними органами у травні 2012 року по звинуваченню у співучасті в крадіжці 2 тис. томів антикварних і рідкісних книг з неаполітанської бібліотеки.

Коштовні книги викрадала злочинна група, що складається з 14 осіб, потім томи перепродавали на чорному ринку антикваріату.

Раніше ЗМІ повідомили, що уродженка Хмельницької області, яка обіймала посаду помічниці директора неаполітанської бібліотеки Джироламіні Вікторія Павловська засуджена за співучасть у крадіжці антикварних і рідкісних книг з метою їх незаконного збуту.

Справа щодо сенатора-бібліофіла Марчелло Делль’Утрі, особистого друга колишнього прем’єр-міністра Італії Сільвіо Берлусконі, була виділена в окреме провадження. Згідно з припущенням слідчих, міжнародна торгівля краденими антикварними книгами велася з Верони. Слідчі не виключають, що серед покупців могли бути російські магнати.

На думку італійської прокуратури, уродженка України пані Павловська була однією з ключових фігур у злочинному ланцюжку. У її справі слідчий зробив запис наступного характеру: “Вона супроводжує директора бібліотеки усюди, включаючи візити до владних структур. За компетентність їй навіть надали службове житло при бібліотеці”.

Згідно з версією, висунутою італійськими слідчими органами, метою директора бібліотеки було вилучити з корисливих міркувань якомога більше книг, проте так, щоб відвести від себе підозру.

Враховуючи тягар скоєного, а також груповий характер злочину, прокурор Антонелла Серіо вимагала для Вікторії Павловської тюремне ув’язнення на термін 6 років і 6 місяців. Проте зважаючи на часткове визнання провини і співпрацю зі слідством, внаслідок застосування спрощеної судової процедури, був ухвалений вирок 5 років і 4 місяці тюремного ув’язнення і заборона назавжди обіймати посади у державній адміністрації.

Згідно з оцінкою Рахункової палати, завданий бібліотеці збиток оцінюється у 20 мільйонів євро. Муніципальна адміністрація Неаполя виступила потерпілою стороною з позовом про відшкодування збитку. Цивільний позов був виділений в окреме провадження.

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Папа Римський Франциск офіційно зійшов на Святий престол

Що-що у тарілці лежить? Правда та міфи про харчування