in

Визначити точне число українців, що потерпіли від землетрусу в Італії, буде неможливо

Деякі жертви землетрусу можуть залишитися тілом без імені, серед них – нелегальні українські іммігранти

За три дні до трагічних подій на італійській землі карабінери провели масштабну акцію з контролю над імміграцією в Фучіно, одному із районів регіону Абруццо. Військові побували у закинутих будинках, які часто дають прихисток іноземцям. Тридцять зі ста перевірених там осіб не мали дозволу на проживання у країні.

Абруццо –  регіон неподалік Рима з відносно низькою густотою населення. Тут нема великої пропозиції на ринку праці, однак роботу можна знайти: доглядальників за людьми похилого віку, в сільському господарстві, зокрема –випасанні та догляді за худобою. Тому ця частина крани є зручною для імміграції.

Присутність значної кількості нелегальних іммігрантів змусила місцеву владу задуматися над створенням Центру прийому іноземців у Васто, містечку на півдні регіону. Після ночі проти 3-го квітня, коли у регіоні Абруццо стався землетрус, проблема імміграції набуває нової перспективи. Скільки нелегальних, ніде не зареєстрованих громадян інших країн поховано у руїнах закинутих будинків? Привидів неможливо порахувати, вони не мають імен. Звичайно про осіб, які працювали в домашньому господарстві, навіть нелегально, буде заявлено до органів влади.

Статистичних даних про число нелегалів в Абруццо немає, як немає таких даних по Італії назагал. Тому з’ясувати точну цифру українців, які потерпіли від землетрусу, нереально. Дехто з них може залишитися тілом без імені, а родичі шукатимуть зниклих, безрезультатно волаючи із сторінок „Української газети в Італії”…

Італія поринула у смуток за своїми синами, то ж чи знайде вона час для чужих?

Маріанна Сороневич,
Головний редактор “Української газети” в Італії

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

У Флоренції відкрито Почесне консульство України в Італії

Українці на Апеннінах готуються до І Конкурсу української книги в Італії