in

Дозволи на проживання. До давніх додалися нові проблеми

Для відсилки дозволу на проживання іноземцям потрібно пройди довгий шлях, а пізніше набратися терпіння щоб дочекатися документів Продовжують формуватися черги у патронатах, які безкоштовно допомагають іноземцям у заповненні документів для продовження дозволу на проживання. Крім того, нерідкими є перебої роботи комп’ютерної системи Італійської Пошти. Ця проблема не є новою. У минулому блокування системи було виправлене втручаннями техніків протягом кількох днів. Та починаючи із кінця літа, несправності системи почастішали.

“Оператори починають заповнення бланків  запиту, проте система блокується і роботу потрібно починати із початку. За увесь час запровадження відсилки документів через поштові відділення таке трапляється вперше”. – підтверджує Андреа Маурензі із Ancitel, фірми що надає технічну підтримку поштовим відділкам, де діє “Віконечко друг”.

В той час як у поштах продовжуються черги та затягуються терміни призначення прийому для зняття відбитків пальців у відділках імміграції, Ancitel підготував доповідь щодо незадовільної роботи комп’ютертої сітки, із наміром подати її до міністерство внутрішніх справ.

“Слабкою стороною у цій проблемі є іноземці, для яких збільшуються проблеми  продовженням пермессо. Через погану роботу  комп’ютерної системи, вони ризикують тим, що їх запит на продовження пермессо надійде після завершення термінів, встановлених законом.” – застерігає Морена Піччіні, президент патронату Cgil.

Можливо оператори могли б заповнювати запити від руки? “Багато патронатів уже це практикують, проте на заповнення іде набагато більше часу – каже Маурензі. Крім того установи не мають в наявності паперових бланків, а отже іноземці повинні спочатку взяти їх на пошті, звернутися до патронату для заповнення, і на кінець повернутися у поштове відділення для відсилки”.

Ельвіо ПАСКА,
переклад Маріанни Сороневич

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Німецькі експерти досліджуватимуть, чому українці їдуть закордон

Кримінальна хроніка змінила героїв