in

У подорож влітку

alt Плануючи літню відпустку, іноземці, які живуть в Італії повинні не тільки обирати мету поїздки та планувати бюджет, вони повинні враховувати стан їх дозволу на проживання. Розглянемо різні випадки, щоб уникнути неприємних сюрпризів на кордоні.

Якщо дія вашого дозволу на проживання не завершилася, ви можете вільно виїжджати і в’їжджати в Італію та країни ЄС, без жодних обмежень. Досить мати із собою дозвіл на проживання та закордонний паспорт.

 

Нагадуємо, що до складу країн – учасниць Шенгенського договору зараз входить 22 країни-члена ЄС: Австрія, Бельгія, Данія, Чехія, Естонія, Фінляндія, Франція, Угорщина, Латвія, Литва, Німеччина, Греція, Італія, Люксембург, Мальта, Нідерланди, Польща, Португалія, Іспанія, Швеція, Словаччина, Словенія. До Шенгенської зони також належать Ісландія, Норвегія та Швейцарія. Якщо ви плануєте поїхати в країну поза Шенгенською зоною, ви повинні поцікавити про наявність міжнародних угод, які регулюють перетин кордону, та необхідність отримання в’їздної візи.

 

Ті, хто очікують продовження дозволу на проживання, під час поїздки чи повернення із батьківщини, не можуть транзитувати через інші країни. Із собою слід мати протермінований дозвіл на проживання та квитанцію із поштового відділення (cedolino) про здачу документів на продовження, яке буде проштамповане на в’їзді та виїзді з Італії.

 

Ті, хто очікують отримання першого дозволу на проживання для підлеглої роботи чи об’єднання сім’ї можуть подорожувати Шенгенською зоною, лише за наявності візи “Schengen uniforme”, дійсної протягом усієї тривалості поїздки, або ж повернення на батьківщину не повинне передбачати транзиту через інші країни. Із собою слід мати паспорт із візою, виданою італійським консульством, що засвідчує мотив вашого перебування в країні та квитанцію про здачу документів на отримання пермессо.

 

Доглядальниці та домашні працівники, які очікують легалізації вимушені все літо провести в Італії, бо їх клопотання про легалізацію, не дає право на перетин кордонів. Вони зможуть полишити територію держави лише після того, як вони підпишуть контракт на роботу та подадуть документи на отримання пермессо через поштове відділення.

 

Ельвіо ПАСКА, переклад Маріанни Сороневич

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 1 Середній: 5]

Як захиститися від підступного сонця?

Аллегрі офіційно очолив Мілан