in

У подорож на Різдво

Зимова відпустка може бути гарною нагодою для відвідин батьківщини. Проте поїздку слід планувати залежно від стану вашого дозволу на проживання. Якщо дія пермессо не завершилася, достатньо пред’явити його на кордоні разом із паспортом – і ви можете вільно подорожувати між Італією і вашою країною, а також Шенгенською зоною, яка включає в себе двадцять вісім європейських держав.

Ті, хто очікують на продовження дозволу на проживання можуть відвідати батьківщину, але подорож не повинна передбачати транзиту через Шенгенську зону. Це ж стосується пересадок у аеропортах. Крім паспорту та протермінованого дозволу на проживання для  контролю прикордонної поліції, слід пред’явити квитанцію про продовження пермессо.

Поїхати в країну походження та в інші країни Шенгенської зони, можуть громадяни, що очікують першого дозволу на проживання з робочих чи сімейних мотивів. Однак, важливо, щоб віза, з якою вони прибули в Італію була  дійсною протягом усієї поїздки. З собою слід взяти паспорт та квитанцію про здачу запиту на отримання дозволу на проживання.

 

Ельвіо ПАСКА,

переклад Маріанни Сороневич

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Дитячий хор з Сімферополя завоював Італію

Італія: Парламент підтримав уряд Берлусконі