in

Італійській уряд хоче підвищити пенсійний вік

Після складних перемовин італійська урядова коаліція досягла згоди щодо економічних реформ, які має представити Італія на саміті Євросоюзу у середу. Зокрема, йдеться про підвищення пенсійного віку з 65 до 67 років.

Напередодні європейські лідери закликали Берлусконі показати конкретний план щодо того, як країна збирається впоратися із величезним державним боргом, що може розхитати стабільність усієї єврозони.

Необхідність непопулярних кроків посварила між собою членів урядової коаліції. Це ставить під загрозу кабінет Берлусконі.

Політичний аналітик Джеймс Волстон вважає, що італійський прем‘єр діяв недостатньо ефективно:

“У неділю та в понеділок Євросоюз дав чітко зрозуміти, що вони чекають від Італії невідкладних дій, рішення має бути ухвалено вже у середу. Якщо Берлусконі піде, то зараз нічого не буде зроблено, але з‘явиться можливість того, що невдовзі щось зміниться, бо очевидно, що за останні чотири місяці він нічого не зміг вдіяти.”

Берлусконі переживає не найкращі часи: його репутація постраждала від численних скандалів та судових процесів у корупційних справах. Він стрімко втрачає підтримку італійців, аналітики передрікають його урядові швидкий кінець.

 

Euronews

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

У Сансеполькро українець впав із 4-метрової висоти

Берлусконі спростував чутки про свою відставку з поста прем’єр-міністра Італії