in

Берлусконі спростував чутки про свою відставку з поста прем’єр-міністра Італії

Прем’єр-міністр Італії Сильвіо Берлусконі спростував чутки про можливу відставку.

 

“Чутки про мою відставку є необгрунтованими”, – написав Берлусконі на своїй сторінці в Facebook.

 

Інформацію про те, що Берлусконі може покинути свій пост протягом сьогоднішнього дня, розповсюдили два журналісти, близькі до оточення італійського прем’єра. За їхніми даними, Берлусокні нібито збирається оголосити про свою відставку до вечора понеділка або у вівторок вранці.

Раніше Берлусконі в ході телефонного виступу перед своїми прихильниками заявив, що не має наміру залишати пост заради “уряду безпартійних технократів”.

Коментуючи втечу ряду депутатів з правлячої правоцентристської коаліції, Берлусконі запевнив соратників, що уряд як і раніше утримує парламентську більшість, необхідну для проведення реформ.

Прем’єр також заявив, що тільки він здатний провести ключові економічні реформи, які виведуть країну з глухого кута.
У минулу суботу, 5 листопада, тисячі демонстрантів у Римі вимагали відставки прем’єр-міністра Італії Берлусконі та проведення дострокових виборів.

Італія змушена обслуговувати величезний держборг об’ємом 1,8 трлн євро, що укупі з повільним зростанням її економіки робить країну найбільш вірогідним претендентом на звернення за міжнародною допомогою після Греції, Ірландії та Португалії, які вже отримують екстрені кредити. Італія – ​​третя за величиною економіка єврозони і четвертий найбільший позичальник у світі після США, Японії та Німеччини.

http://www.rbc.ua/

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Італійській уряд хоче підвищити пенсійний вік

Жителі Ґенуї вимагають відставки мера