in

Допомога багатодітним та матерям у 2013 році

  Переглянуто розмір соціальної допомоги для сімей, у яких є щонайменше троє дітей та незаможним мамам

Щороку, для адеквації до вартості життя, змінюються параметри надання матеріальної допомоги багатодітним сім’ям та незаможним мамам. Вона виплачується лише особам з найскладнішим економічним становищем на основі спеціального показника економічної ситуації (Ise), який можна обрахувати у будь-якому патронаті.

Соціальна допомога після народження дитини

Максимальний розмір соціальної допомоги після народження дитини у 2013 році складає 334,53 євро на місяць. Вона виплачується мамам, які не працюють: італійкам, громадянкам країн ЄС, а також громадянкам країн з-поза ЄС, які володіють картою на проживання (дозвіл на проживання ЄС для тих, хто довгий час перебуває в країні).

Для сімей, які складаються із трьох членів, показник Ise не повинен перевищувати 34 873,24 євро, він зростає для родин із більшою кількістю членів. Запит на отримання такої допомоги слід подавати у комуну за місцем проживання протягом шести місяців після народження дитини.

Допомога багатодітним сім’ям

Максимальний розмір допомоги багатодітнім сім’ям складає 139,49 на місяць, які виплачуються протягом 13 місяців. Її можуть отримати італійці та інші громадяни ЄС, які мають щонайменше три неповнолітні дитини. Деякі суди визнали право на отримання соціальної допомоги громадян з країн з-поза ЄС, що володіють картою на проживання (дозвіл на проживання ЄС для тих, хто довгий час перебувають в країні), проте Національний інститут соціального захисту (Inps) продовжує наполягати на невиплаті цієї допомоги на загальних підставах.

Для сімей, які складаються із п’яти членів, з яких щонайменше троє дітей є неповнолітніми, показник Ise не повинен перебільшувати 25.108,71 євро. Запит слід подавати до комуни до 31 січня наступного року, за який ви просите про отримання допомоги.

Ельвіо ПАСКА,
переклад М.С.

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Незабаром у світ побачить видання в яке увійдуть «українські адреси» у Римі

Президент Італії і 10 радників шукають вихід з політичної кризи