in

Щодо ввезення на митну територію України особистих речей громадянами-резидентами України

Відповідно до абзацу 3 частини І ст. 1 Закону України „Про порядок ввезення (пересилання) в Україну, митного оформлення й оподаткування особистих речей, товарів та транспортних засобів, що ввозяться (пересилаються) громадянами на митну територію України” від 13.09.01 р. №2681-ІІІ, громадянами-резидентами є громадяни України, іноземці, а також особи без громадянства, які мають постійне місце проживання в Україні, у тому числі ті, що тимчасово перебувають за кордоном.

Громадяни, які при переміщенні через митний кордон України пред’являють паспортні документи з відмітками про перебування на тимчасовому консульському обліку та/або з відмітками відповідних органів іноземної держави про дозвіл на тимчасове проживання на її території, вважаються саме громадянами-резидентами України. Тому тимчасове ввезення такою категорією громадян транспортних засобів за кодом 8703 Української класифікації товарів зовнішньоекономічної діяльності, що стосується легкових автомобілів, повинно здійснюватися відповідно до положень ст. 11 наведеного вище закону у порядку, встановленому для громадян-резидентів, а саме: транспортні засоби за кодом 8703 Української класифікації товарів зовнішньоекономічної діяльності, що ввозяться (пересилаються) громадянами на митну територію України для тимчасового використання на митній території України, незалежно від їх вартості підлягають обов’язковому письмовому декларуванню митним органам у порядку, встановленому для громадян, та оподатковуються ввізним митом, податком на додану вартість і в установлених законодавством України випадках акцизним та іншими зборами.

Водночас, згідно з положеннями статей 1 та 14 Закону України „Про систему оподаткування” від 25.06.91 р. № 1251-ХІІ, мито, податок на додану вартість та акцизний збір належать до обов’язкових платежів, установлення яких, а також надання пільг їх платникам, здійснюється Верховною Радою України.

www.consolatoucraina.com

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Ніна Карпачова:”Необхідне створення міграційної служби”

Заробітчани в Італії лікуються таблетками з України