in

Щодо громадянства України тих, хто постійно проживають за кордоном

 

МЗС України, посольства та консульства України розглядають справи з питань громадянства осіб, які відповідно до чинного законодавства України є такими, що постійно проживають за кордоном (мають в закордонному паспорті штамп «Постійне місце проживання» та здали внутрішній паспорт), та справи оформлення набуття громадянства України за народженням, стосовно осіб, які народилися за межами України.

Важливою складовою роботи є опрацювання справ, які надходять до Міністерства із закордонних дипломатичних установ України, про припинення громадянства, поновлення у громадянстві України, залишення за кордоном на постійне проживання, імміграцію в Україну.

Напрям роботи у цій сфері здійснюється окремим відділом Департаменту – Відділом громадянства (ВГ), діяльність якого забезпечують 8 дипломатичних працівників.
Відділ також здійснює дипломатичне листування з питань громадянства з посольствами та консульствами іноземних держав, органами виконавчої влади, місцевого самоврядування, установами, підприємствами та організаціями з питань, віднесених до його компетенції, а також забезпечує участь у проведенні міжнародних переговорів та консультацій з консульських питань в частині громадянства.

Отримати кваліфіковані консультації з питань громадянства можна отримати як у телефонному режимі (тел. (044) 238-18-60, 238-18-32, 238-17-19), так і електронною поштою (cons_vpg@mfa.gov.ua).

Слідкуйте за нашими повідомленнями з ‪#‎ConsGromadianstvo‬.

____________________________________

Більше новин:

 

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Що робити, щоб отримати соціальну допомогу в Італії?

Обмін посвідчення водія в Італії. Хто ним зможе скористатися?