in

Оригінали документів замінять автосертифакати та фотокопії

З першого січня 2012 відділи громадської адміністрації зобов’язані самостійно шукати інформацію про громадян, яка уже знаходиться у їх архівах, а громадяни звільняються від необхідності щоразу подавати ті ж самі довідки. Їх замінять автосертифакати та фотокопії документів.

З 1 січня 2012 року закон n. 183 від 12 novembre 2011, змінив DPR 445/2000, та надав можливість громадянами власноручно засвідчувати особисті документи.

 

Таким чином громадяни звільняються від потреби стояти в чергах у відділеннях громадської адміністрації для того, щоб щоразу повторно отримати довідку про склад сім’ї, резиденцію, цивільний стан, та ні., якщо ці сертифікати потрібні для подачі у Префектуру, Квестуру, Inps, моторизацію, суди, університети та ні, або у відділки послуг (пошти, транспортні компанії, тощо.). Нові нормативи визначають що органи громадської адміністрації повинні самостійно перевіряти усі документи, які їм уже було надано у минулому.
Відділи громадської адміністрації зобов’язують активувати їх внутрішні канали, та обмінюватися інформацією без участі прохачів. Тож громадяни можуть самостійно засвідчити дані, додавши фотокопію документів та копію посвідчення особи.

Залишається обов’язковим подача довідок у справах, які ведуться із приватними установами. Наприклад у випадку звернення до банку, для отримання позики, або у агенцію нерухомості, для купівлі чи винайм житла.

Нові правила розповсюджуються на громадян країн, що не входять у ЄС. Проте самостійно засвідчувати можливо довідки, отримані в Італії, занесені в реєстри італійської громадської адміністрації, дійсність яких можна легко перевірити.

Наприклад. Не вимагатиметься подача сертифікату про резиденцію чи сімейний стан під час продовження дозволу на проживання у квестурі, чи у випадку подачі заявки на отримання громадянства, у префектурі. Проте необхідно представити оригінали сертифікату про несудимість, для отримання громадянства, чи документацію визнання диплома, отриманого в країні походження, для запису в університет.

Переклад Маріанни Сороневич

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Голова Центральної виборчої комісії закликає захистити виборчі права українців за кордоном

У процесі над Берлусконі свідчать учасниці його вечірок