in

Юридичний захист материнства в Італії

Італійські закони передбачають захист материнства, виплати Inps та іншу підтримку жінок, які очікують на дитину. Якщо жінка є безробітною або домогосподаркою, – іноземка вона чи італійка, але має карту на проживання, – їй належить допомога з материнства у сумі 258 Є щомісяця упродовж п’яти місяців до пологів та шість місяців після народження дитини. Якщо жінка не має сім’ї і перебуває у скрутній економічній ситуації, незалежно від громадянства та наявності дозволу на проживання, вона може звернутись до Соціальних центрів мерії за допомогою для оформлення у гуртожитки (casa famiglia) на період вагітності та після народження дитини. Також їй належаться субсидії після народження дитини.

Якщо у вас нема дозволу на проживання

Іноземка без дозволу на проживання, яка очікує на дитину, не може бути видворена з країни, доти, поки дитині не виповниться шість місяців. Упродовж цього ж періоду не можуть депортувати її чоловіка, навіть якщо він в’їхав в Італію нелегально, за умови, що вони живуть разом.

Жінка має право попросити у поліцейському управлінні дозвіл на проживання з мотивів вагітності. Для цього слід подати загальну інформацію про умови проживання, шість фото для документів, марку на суму 11.00 євро і медичний сертифікат, який підтверджує вагітність та приблизну дату пологів, виданий медиком ASL aбo жіночою консультацією.

Після отримання дозволу на проживання ви можете подати заявку, щоб стати на облік у національному санітарному сервісі, який оплачуватиме витрати на аналізи і обстеження та всі інші послуги, передбачені захистом материнства. Слід пам’ятати, що дозвіл на проживання з мотивів вагітності не передбачає можливості виїзду за межі території Італії, праці. Та найголовніше, – він не може бути трансформованим у інший дозвіл на проживання , за винятком надзвичайних випадків.

Дитя – це відповідальність

Більшість жінок мріють знайти супутника життя і створити з ним сім’ю, щоб розділити радості труднощі та відповідальність. За італійським законом, справжня сім’я базується на шлюбі, у якому чоловік та жінка приймають однакові права та обов’язки стосовно дітей.

Проте останнім часом італійське правосуддя надає переваги, в тому числі й правові, стабільним союзам, в основі яких лежать взаємні почуття двох осіб, хоча юридично вони не є одруженими. Під час розгляду справ цих так званих сімей співжиття є вирішальним чинником.

Щодо прав дитини, то для закону нема жодної різниці, чи народжені вони у зареєстрованих сім’ях, чи їхні батьки живуть у цивільному шлюбі.

Одружені чи ні, обоє партнерів повинні усвідомлювати, що у майбутньому сімейні стосунки можуть накласти на них однакову відповідальність і те, що кожен з них очікує отримати від цих стосунків. Вони мусять пам’ятати, що народження дитини може, крім невимовної радості та задоволення, може стати важким випробовуванням для їхнього союзу. Якщо ваші стосунки не мають під собою міцного фундаменту, то вони можуть не витримати і зруйнуватися.

Якщо ви вирішили виховувати дитину самостійно, пам’ятайте, що це додає великої відповідальності. Набагато простіше, за умови, якщо можна розраховувати на допомогу друзів та родичів.

Потреби дитини з кожним днем зростають, і ви мусите задовольняти їх. Малюк потребуватиме вашої щохвилинної любові та уваги. На виховання потрібно багато грошей, тому зробити це не легко, навіть якщо ви працюєте і отримуєте соціальну допомогу від держави.

Крім того, самостійне виховання дитини означає відмову від компромісів і врахування її присутності за умови побудови майбутніх сімейних стосунків.


Stranieri in Italia,

переклад Маріанни Сороневич

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

З італійської фрески ХІІІ століття зникли фалоси після реставрації

Чи може один дорослий подорожувати з двома немовлятами в літаку?